Svenske semlor
Semlor, eller Fettisdagbullar som de også kalles, er den svenske varianten på fastelavensboller. De er ganske så like de norske fastelavnsbollene, men semlor er fylt med enten mandelsmasse eller marsipan, i tillegg til den luftige kremen. I denne oppskriften har vi laget en litt enklere variant ved å bruke ferdig kransekakemasse rørt ut med melk. En porsjon gir cirka 16 semlor.
Ingredienser
Boller
Mandelmasse
Til servering
Slik gjør du
Boller
1. Ha alle ingredienser, med unntak av Melange, i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 15 minutter.
2. Tilsett kald Melange i terninger og elt i 15 minutter til.
3. Dekk bollen med plast og la deigen heve i romtemperatur i 1,5 time.
4. Del deigen i 16 like store emner. Trill ut til boller og legg på bakepapirkledd stekebrett. La bollene etterheve under klede i 1 time.
5. Varm opp ovnen til 175 grader.
6. Pensle bollene med sammenpisket egg og stek midt i ovnen i 20 minutter. Avkjøles på rist.
Kommentarer