Tilslørte bondepiker luksusvariant
Enkel
30 min
Lag av frisk eplemos, fløyelsmyk krem og knasende sprø kavring gjør tilslørte bondepiker til en klassiker som aldri ser ut til å gå av moten. Her får du luksusvarianten av den folkekjære desserten, laget med mascarponekrem, kanelstang og stjerneanis i eplemosen og deilig nøttestrø med brunt sukker.
Ingredienser
4 porsjon
Eplemos
500 g epler
80 g sukker
0.5 dl vann
1 hel stjerneanis
1 hel kanelstang
1 ts sitronsaft
Nøttestrø:
3 ss brunt sukker
60 g store havregryn
25 g hasselnøtter
25 g mandler
Mascarponekrem
150 g mascarponeost, romtemperert
1 ss sukker
1 ts vaniljesukker
1.5 dl kremfløte, kald
Produkter i oppskriften
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer
Slik gjør du
Eplemos
1. Skrell eplene og skjær i små terninger.
2. Rør eplebitene sammen med sukker, vann og sitronsaft i en kasserolle Tilsett stjerneanis og kanelstang.
3. Kok under lokk til eplebitene blir møre og blir til mos. Det tar 5 til 10 minutter, avhengig av hvor store eplebitene er.
4. Fjern stjerneanisen og kanelstangen.
5. Avkjøl til romtemperatur. Har du dårlig tid kan eplemosen settes til avkjøling i kjøleskapet.
Dere har glemt sitronsaft i listen over ingredienser.
Hei Torstein! Tusen takk for at du har et våkent øye! Oppskriften er nå rettet. Lykke til med matlagingen 🙂