
Tilslørte bondepiker luksusvariant
Enkel
			30 min
		Lag av frisk eplemos, fløyelsmyk krem og knasende sprø kavring gjør tilslørte bondepiker til en klassiker som aldri ser ut til å gå av moten. Her får du luksusvarianten av den folkekjære desserten, laget med mascarponekrem, kanelstang og stjerneanis i eplemosen og deilig nøttestrø med brunt sukker.
Ingredienser
4 porsjon
					
				Eplemos
				500 g epler
			
			
		
				80 g sukker
			
			
		
				0.5 dl vann
			
			
		
				1 hel stjerneanis
			
			
		
				1 hel kanelstang
			
			
		
				1 ts   sitronsaft
			
			
		Nøttestrø:
				3 ss brunt sukker
			
			
		
				60 g store havregryn
			
			
		
				25 g hasselnøtter
			
			
		
				25 g mandler
			
			
		Mascarponekrem
				150  g mascarponeost, romtemperert
			
			
		
				1 ss sukker
			
			
		
				1 ts vaniljesukker
			
			
		
				1.5 dl kremfløte, kald
			
			
		Produkter i oppskriften
						Flytende Melange med smør- og rapsolje
						
				
							Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer
						
					Slik gjør du
Eplemos
1. Skrell eplene og skjær i små terninger.
2. Rør eplebitene sammen med sukker, vann og sitronsaft i en kasserolle Tilsett stjerneanis og kanelstang.
3. Kok under lokk til eplebitene blir møre og blir til mos. Det tar 5 til 10 minutter, avhengig av hvor store eplebitene er.
4. Fjern stjerneanisen og kanelstangen.
5. Avkjøl til romtemperatur. Har du dårlig tid kan eplemosen settes til avkjøling i kjøleskapet.

Kan denne lages dagen i forveien?
Hei Marianne! Ja, det kan du. Oppbevar eplemos, nøttestrø og mascarponekrem hver for seg i kjøleskapet, og monter lagene rett før servering – da holder nøttestrøet seg sprøtt og kremen luftig. Lykke til! 🙂
Dere har glemt sitronsaft i listen over ingredienser.
Hei Torstein! Tusen takk for at du har et våkent øye! Oppskriften er nå rettet. Lykke til med matlagingen 🙂