Vaffel på pinne
Vaffel på pinne, også kalt waffle pops, er en morsom og dekorativ måte å servere vafler på. Perfekt til barnebursdagen eller andre festlige anledninger! Toppingen kan varieres i det uendelige. Prøv for eksempel kakestrøssel, knuste pikekyss, nøtter, karamellbiter, hakket sjokolade eller krokan. Her er det bare fantasien som setter grenser. Ekstra morsomt blir det om du lar gjestene pynte vaflene sine selv, så kan de selv velge sin favorittpynt og dere får en morsom aktivitet med på kjøpet. Oppskriften gir rundt 7 vaffelplater, som tilsvarer cirka 21 vafler på pinne.
Ingredienser
Vafler
Pynt
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Vafler
1. Pisk egg og sukker til eggedosis. Spe med melk, vann og flytende Melange.
2. Bland sammen hvetemel, bakepulver, natron, kardemomme og salt, og sikt det inn i røren. Pisk godt, til røren er jevn og uten klumper.
3. La røren svelle i 30 minutter på kjøkkenbenken.
4. Smør vaffeljernet med flytende Melange før du steker og gjerne mellom hver andre eller tredje vaffel, for å hindre at vaflene setter seg fast.
5. Avkjøl vaflene på en rist og klipp hjertene fra hverandre med saks.
Pynt
1. Varm opp en kjele som er fylt med ca. 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav.
2. Finn en glass- eller aluminiumsbolle som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.
3. Del opp kokesjokoladen og ha den i bollen. Rør jevnlig til den er helt smeltet.
4. Pensle et jevnt lag med smeltet sjokolade på et vaffelhjerte, legg på en ispinne. Pensle et nytt vaffelhjerte med sjokolade og legg det på, slik at de to hjertene limes sammen med ispinnen i midten.
5. Når sjokoladen er stivnet og hjertene er «limt» sammen kan du dekorerer vaffelhjertene. Dypp vaffelhjertene i sjokoladen og dekorer med pynt etter ønske.
Tips!
Du kan også bruke hvit sjokolade til å både «lime» sammen hjertene og til å dyppe hjertene i, om du ønsker det. Med hvit sjokolade blir «limet» mindre synlig.
Kommentarer