Kyllingkjøtt

Kyllingkjøtt er smakfult og sunt, enkelt å variere og kombinere med ulike grønnsaker, frukt, urter og krydder.

  • Kyllingen er ferdig stekt når lys kraft kommer til syne hvis du stikker en gaffel inn der kjøttet er tykkest.
  • Frossen kylling bør tines langsomt og brukes med det samme den er tint.
  • La kyllingen ligge i romtemperatur en halv time før steking.
  • God hygiene er viktig når du håndterer kylling, ikke la rått kyllingkjøtt komme i kontakt med ubehandlede grønnsaker og husk å vaske arbeidsredskapene godt etter bruk.
  • Steker du kyllingen i Melange ved 160 grader får du gjennomstekt kyllingkjøtt som ikke er brent. Når Melange er blitt lysebrun betyr det at pannen holder riktig temperatur for kylling.
  • La kyllingen hvile noen minutter etter steking. På den måten får kjøttsaften fordelt seg og kyllingen blir saftigere.

Steke fisk

Godt tilberedt fisk er meget fristende, og ikke minst sunt. Fisk er lett å lykkes med bare du følger noen enkle trinn.

  • Først og fremst er det viktig at fisken er fersk, som en tommelfingerregel kan man si at fersk fisk ikke skal lukte fisk.
  • La fisken ligge i romtemperatur en halv time før steking. Tørk så godt av den og krydre med salt og pepper.
  • Frossen fisk tines gjerne i kjøleskapet, og brukes med det samme.
  • Proteinene i fiskekjøttet tåler ikke så høy temperatur som proteinene i kjøtt, og bør derfor stekes ved middels varme (ca. 160 grader). Bruker du Melange ser du at temperaturen er riktig når Melange blir lys brun.
  • Stek fisken noen minutter til den får en fin brun farge. Snu så fisken og stek den litt på den andre siden.
  • La fisken hvile noen minutter etter steking.

Steke kjøtt

Når du lykkes med stekingen er kjøttet saftig og har en smakfull og gylden stekeskorpe.

  • Uansett kjøttype bør kjøttet oppbevares i romtemperatur ca. 30 minutter før steking.
  • Temperaturen under stekingen er det mest avgjørende for et godt resultat. Hvis Melange har for lav temperatur vil kjøttet skille ut vann og fett, noe som vil gjøre at det blir hardt og grått.
  • Kjøtt som skal stekes raskt, for eksempel svinekoteletter, lam eller tynne skiver av oksekjøtt, stekes ved ca. 170 grader.
  • En biff som skal være godt stekt utenpå og rå inni, stekes raskt ved ca.180 grader. Bruker du Melange ser du at pannen holder riktig temperatur når Melange blir gyllen.
  • Stek biffen til det begynner å komme saft opp på oversiden. Snu biffen og stek den andre siden til saften kommer opp på overflaten.
  • La kjøttet hvile noen minutter etter steking.

Les om Melange «innebygde» temperatursignal

Melange har et «innebygd» temperatursignal i de faste stoffene, som faller til bunnen og brunes. Dette gjør at du hele tiden kan se hvor varm stekepannen er, noe som gjør det enkelt å regulere styrken på platen i forhold til hva du steker.