1.

…vi har spist kaviar siden 1800-tallet? Smaken var derimot noe helt annet enn den du kjenner til i dag, for den var laget kun av saltede torskerogn.

Matpakke med kaviar og egg
Matpakke med kaviar og egg

2.

…at lanseringen av Mills Kaviar i 1952 ble ansett som ambisiøs? Nordmenn hadde nemlig spist mye rogn i krigsårene, og de fleste trodde at vi hadde fått nok av denne råvaren.

3.

…Mills Kaviar inneholder førsteklasses rogn? Mills Kaviar lages med rogn fra førstesorteringen av den eksklusive skreien som fiskes i havet utenfor Finnmark, Troms og Nordland mellom januar og april.

4.

…når du åpner en tube med kaviar, så er det enden på en lang reise? Rognen lagres på tønner lagvis med sukker og salt. Tønnene må snus jevnlig for å få en jevn fordeling av laken, noe som har blitt gjort for hånd siden Mills startet kaviarproduksjon i 1952. Etter 9-11 måneder med lagring er rognen klar for røking.

Rogn som saltes og sukres i tønner
Rognen legges lagvis i tønner, i en blanding av salt og sukker.

5.

… røkingen gjøres etter gammel tradisjon, med egne røkemestere som tilpasser røkingen til hver eneste tønne med rogn? Det er dette som gir den gode Mills-smaken.

6.

…kaviartuben er laget av 100 % resirkulert aluminium? Tuben sørger for at hverken lys eller luft slipper inn, og for ekstra lang holdbarhet på kaviaren.

7.

….i mange land er kaviar en delikatesse som nytes til festlige anledninger? Mens i Norge gleder mange seg over Mills Kaviar på brødskiven hver eneste dag.

8.

…artisten Bruno Mars sørget for at Mills Kaviar fikk oppmerksomhet på verdensbasis da han postet et bilde av en liten tube kaviar, som en eksklusiv tannkrem, ved siden av en tannbørste?

9.

…det ikke bare er nordmenn og svensker som elsker kaviar på tube? I Bangkok får du Mills kaviar som topping på sushi, på 7/11 i Singapore brukes den som pastasaus og i Sør-Amerika spises den med salte kjeks.

Kaviar på sushi. Foto.
Kaviar på sushi.

10.

…nordmenn pakker kaviar i kofferten? I tillegg til kaffe, knekkebrød og brunost, er kaviar en av matvarene flest nordmenn tar med seg på ferie. Det viser Vings undersøkelse, Reisepanelet.