1. Hjertegode fettsyrer

Peanøttsmør gir deg mye av de hjertegode umettede fettsyrene, og inneholder omega-6, som er en essensiell fettsyre og avgjørende for en rekke funksjoner i kroppen.

2. Hjelper til med å holde deg mett lenger

Det sunne fettet og proteinene i peanøttsmør hjelper til med å holder deg mett lenger. Dette kan hjelpe til med å minimere småspising og søtsug på kvelden. Disse energikulene med peanøttsmør er enkle å lage og passer perfekt når du får lyst på noe godt.

3. Proteiner

Peanøttsmør gir deg mye proteiner – spiser du to spiseskjeer får du i deg hele 7 gram proteiner. Peanøttsmør er derfor ypperlig snacks etter trening ettersom proteinene hjelper med å bygge og reparere musklene. Denne raske sandwichen for eksempel, er perfekt etter trening.

4. Øker fiberinntaket

Peanøttsmør inneholder 1 gram kostfiber per spiseskje. Vil du øke fiberinntaket ditt, kan peanøttsmør på en skive grovbrød eller grovt knekkebrød være en velsmakende og effektiv måte å få det til. Hva med å prøve denne enkle oppskriften på knekkebrød med peanøttsmør?

6. Et hav av muligheter

Har du et glass peanøttsmør i skapet, så har du mulighet til å lage et hav av ulike retter. Mange bruker peanøttsmør som kosepålegg på brødskiven, men det kan også brukes til å lage digge frokoster, snacks, supper, gryter, kaker og mye mer. Se alle våre oppskrifter med peanøttsmør her.

6. Glutenfritt og vegansk

Med peanøttsmør får du et velsmakende og kremet pålegg som både er glutenfritt og vegansk.

7. Holder lenge

Har du først kjøpt et glass peanøttsmør, kan du ha det lenge. Den fantastiske smaken vil mest sannsynlig sørge for at glasset tømmes fort, men skulle det bli stående iholder det seg i ett år.