Tater tots er klassisk amerikansk middagstilbehør som består av friterte potetballer, fylt med krydder og parmesanost. De kan spises som tilbehør til middag eller som snacks. Tater tots lages av kokte poteter, og er derfor en ypperlig måte å bruke opp rester av kokte poteter. Oppskriften gir cirka 32 tater tots.

Ingredienser

6 porsjon

Spicy paprikamajones

1 ss chilisaus (sriracha)
0.5 ts røkt paprikapulver

Tater tots

1 kilo poteter
2 stk vårløk
1 dl griljermel
70 gram siktet hvetemel
0.5 ts hvitløkspulver
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
2 stk egg
0.5 dl rømme
65 gram revet parmesan

Panering

2 dl siktet hvetemel
1 stk egg
2 dl griljermel
3 dl Mills Soyaolje (til steking)

Produkter i oppskriften

Tube med Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951. Les mer

Kommentarer

  • Nina

    Om jeg lager en stor batch, kan de fryses? Bør jeg feks fryse de før steking, steke litt eller steke ferdig før frysing?

    • Cecilie,

      Hei Nina! Så hyggelig at du vil lage en stor batch. De kan gjerne fryses, og det beste er å steke dem ferdig først. La dem avkjøle helt før frysing i en tett boks. Da holder de formen og blir sprø igjen når du varmer dem i ovnen senere. Lykke til 🙂

  • Ann Kristin

    Kan jeg fritere de i stede for å steke de?

    • Cecilie,

      Hei Ann Kristin! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂

  • Christian

    Skal det være griljermel både i potetmosen og paneringen?

    • Anne Cathrine

      Hei Christian! Det stemmer, det skal være grijermel i mosen og til paneringen. Dessverre ser det ut til at 2 dl griljermel har falt ut av ingredienslisten under panering. Det skal vi fikse.

      Takk for at du la merke til feilen og meldte fra. Håper du lar deg friste til å lage oppskriften når den er oppdatert 😊