Fra havet utenfor Finnmark, Troms og Nordland fanges skreien som gir oss rognen til Mills Kaviar. Kun den beste rognen blir brukt som råvarer i produksjonen av Mills Kaviar.

Rognsekkene lagres først på tønner, lagvis dekket av sukker og salt, derav navnet sukkersaltet rogn. Dette er en gammel håndverksmetode for å konservere rognen og innebærer at man må snu tønnene jevnlig for at laken skal fordele seg jevnt, noe som har blitt gjort for hånd siden Mills startet kaviarproduksjon i 1952.

Men den store hemmeligheten, som gir den unike Mills Kaviar-smaken, er selve røkeprosessen. Etter 9 til 11 måneder med lagring på tønner er rognen klar for røking.

Våre dyktige røkemestere er menneskene bak, og de som sørger for at Mills Kaviar får den unike smaken vi nordmenn har vokst opp med i snart 60 år.

Røkmesterne fyrer med bøkeflis i spesielle røkekammer, der rognen tørkes og kaldrøkes i flere timer på en temperatur som aldri overstiger 29 grader. Men ingen rogn er lik, og hver røkesekvens må nøye tilpasses sammensetningen av rognen som er i røykkammeret.

Til slutt blir rognkornene veid opp og er endelig klar for å spille hovedrollen i det som har blitt Norges favorittkaviar.

Det tar lang tid. Men det er verdt det.

Tuber med Mills Kaviar, Mills Kaviarmix og Mills Polarkaviar og knekkebrød og brødskiver
Tubene til Mills Kaviar er laget med 100 % resirkulert aluminium.