Energikuler med peanøttsmør
Disse energikulene er enkle å lage og passer perfekt til å ha med ved siden av matpakka, på tur eller når du har lyst på noe godt. Denne oppskriften gir cirka 12 kuler.
Ingredienser
Valgfri topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Energikuler
1. Kjør nøttene i en blender eller foodprossesor til de er finmalte.
2. Bland sammen de malte nøttene, havregryn, kokosmasse, peanøttsmør, honning og vaniljeessens i en bolle. Tilsett kaldt vann til blandingen har en smuldrende konsistens.
3. Smak eventuelt til med mer honning og vaniljeessens om du ønsker de søtere.
Tips!
Ta cirka en stor spiseskje av blandingen og rull til små kuler. Et godt tips er å ha litt vann på hendene – da blir det lettere å rulle kulene.
5. Oppbevar energikulene i en lufttett boks i kjøleskapet.
Topping
1. Om du ønsker kan du dyppe energikulene i sjokolade etter de har vært i kjøleskapet i rundt 30 minutter.
2. Smelt kokesjokolade sammen med flytende Melange over et vannbad. Dypp de kalde energikulene i den smeltede sjokoladen.
3. Du kan også ha den smeltede sjokoladen i en sprøytepose om du ønsker å lage et mer dekorativt mønster på kulene.
Spennende, kan den fryses?
Ja, det går fint å fryse disse, Trine! Lykke til! 😊