Hjemmelaget italiensk salat
Nordmenns påleggsfavoritt italiensk salat finner du ikke i Italia. Navnet kommer av at fargene på ingrediensene kan minne om fargene i det italienske flagget. Har du lyst til å lage den hjemmelagde varianten har du en ypperlig sjanse her, vi byr nemlig på oss selv og deler vår egen oppskrift på italiensk salat. Hemmeligheten ligger i de gode råvarene: frisk norsk kål og knasende sprø gulrøtter.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skrell gulrøttene og grovrasp med et rivjern. Finsnitt kålen.
2. Bland majones med litt sitronsaft eller hvitvinseddik og smak til med nykvernet pepper, salt og litt sukker dersom du ønsker det.
3. Vend kålen og gulrøttene inn i majonesblandingen.
4. Server på en skive godt brød, gjerne med kjøttpålegg som skinke eller salami, eller med noen skiver agurk eller tomat. Mange bruker også et dryss nykvernet pepper over.
Gleder meg til frukosten, i mårgå, med deilig heimelaga salat 😊
Håper det smakte, Inger-Johanne! God sommer videre til deg! 🙂
Lettvindt og godt🤗
Så hyggelig å høre at den italienske salaten faller i smak, Ami! Kos deg med matlagingen 🙂
Hvor lenge holder den? Kan den fryses?
Hei Lene! Salaten er holdbar i lukket boks i kjøleskap i en ukes tid, men frysing frarådes da både smak og konsistens endrer seg. Lykke til! 🙂
Veldig god påleggs salat 🙂 tilsatte litt rømme for å ikke få den så tung pga majonesen og det ble veldig godt. Godt med vårløk oppi også😊
Så hyggelig å høre at salaten faller i smak, Veronica! Det høres deilig ut med rømme og vårløk i, det skal vi prøve en dag. Takk for tipset, og lykke til med matlagingen! 🙂
Det er opplyst porsjoner, hva mengde er en porsjon?
Hei Nente! En porsjon tilsvarer ca 300 gram italiensk salat. Lykke til! 🙂
Frisk og god salat 😊
Så koselig å høre at salaten faller i smak, Gunn Trine! Takk skal du ha, og lykke til med matlagingen 🙂
Nesten som mor lagde den, bortsett fra at hun tok med erter, veldig godt!
Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, Torill! Erter høres veldig godt ut, lykke til med matlagingen! 😊
Likte salaten godt, men syntes også det var litt mye majones, selv om kål og gulrøtter jevnet det ut mer enn jeg hadde trodd. Jeg valgte i tillegg å kutte opp picnicskinke å ha i, det falt i smak. Liker oftest ikke å blande salt og søtt, men her fungerte det godt med en «dasj» søtt. Mange plusspoeng for at den er så enkel å lage.
Hei Vigdis! Så hyggelig å høre at du er fornøyd med oppskriften! Det høres veldig godt ut med skinke i, takk for tipset, og lykke til med matlagingen! 🙂
Deilig salat 😊
Takk for hyggelig tilbakemelding, Inger-Johanne! Kos deg med salaten! 🙂
Kjempegod og enkel å lage 😀 Brukte noe mindre majones
Godt å høre at denne falt i smak hos deg, Ellen! Kos deg med salaten! 🙂
Er født i Aalesund, men har i lang tid boet i Danmark. Savner smagen af jeres italienske salat. Så håber at denne opskrift kommer tæt på den orginale. Jeg prøver den. Tak.
Lykke til, Erik, håper den faller i smak! 🙂
Kjempe god 👍🏻👍🏻Veldig fornøyd
Hei Janne! Så hyggelig å høre at salaten falt i smak, takk for tilbakemeldingen! 🙂
Knallgod 👍🏽Men SÅ mye majones 😱?Tok mye mindre, likevel « fuktig og god !
Hei Eline! Så hyggelig å høre at salaten falt i smak! Det er ingenting i veien for å bruke mindre majones enn det står i oppskriften. Lykke til med matlagingen, og god sommer videre til deg! 🙂