Visste du at det finnes en veldig enkel måte å lage lomper på? Med potetmosmel kan du ha ferske lomper på bordet på under en halvtime, og du slipper å vaske opp kjeler og potetmosere. Oppskriften gir 6 lomper.

Kommentarer

  • Siv Iren Fuglestad

    Lurer på om det går an å lage deigen dagen før og ha den i kjøleskapet.

    • Cecilie,

      Hei Siv Iren! Ja, du kan trille ut de 6 emnene, og sette disse i en lufttett boks i kjøleskapet natten over. Lykke til med bakingen! 😊

  • Heidi

    Hei! Er det mulig å fryse disse? Skal ha fest i sommer og tenkte jeg skulle lage lomper på forhånd.

    • Cecilie,

      Hei Heidi! Ja, disse kan du fint fryse. Lykke til! 😊

  • Olav Hals

    Brukte litt vann i tillegg (kanskje et par dl, prøvde meg frem), da ble konsistensen bedre. Veldig hard uten. Ellers topp oppskrift som resulterte i gode potetkaker med god konsistens som holder godt sammen.

    Tips: de blir ganske store om du lager kun 6 stk og kjevler de tynne. Mer som potetlefser egentlig. Fin til rakfisk og lutefisk.

    • Cecilie,

      Godt å høre at du er fornøyd med oppskriften, og fant en løsning som passet deg, Olav! Takk for tipsene, og god førjulstid! 🙂

  • Aud Reidun Bøe Øien.

    Tror jeg ville brukt mindre mel,men det er en tilvenningssak. Husk du må ha litt til utbaking også.

    • Cecilie

      Takk for tips, Aud Reidun! Enig at det kan være en god idé å tilsette mel litt etter litt, og prøve seg litt frem, til konsistensen på deigen er passe fast. 🙂

  • Svanhild

    Fulgte oppskrift, men synes at deigen ble hard, vanskelig å kjevle ut.

    • Anne Cathrine

      Det er ikke så lett å si nøyaktig hva som har gått galt men det kan være du skulle brukt litt mer væske enn oppgitt. Det kan gjøre deigen mer smidig og enklere å kjevle ut 😊

      • Sylvia

        Hvordan oppbevare lefsene etter steking? Fuktig klede?

        • Cecilie,

          Hei Sylvia! Vi anbefaler at du oppbevarer lefsene i tett aluminiumsfolie. Lykke til! 😊