Slik lager du lomper av potetmospulver
Enkel
25 min
Visste du at det finnes en veldig enkel måte å lage lomper på? Med potetmosmel kan du ha ferske lomper på bordet på under en halvtime, og du slipper å vaske opp kjeler og potetmosere. Oppskriften gir 6 lomper.
Ingredienser
1 porsjon
Produkter i oppskriften
Mills Original Potetmos
Mills Original Potetmos er ernæringsmessig sett svært lik den kokte poteten. Mills Potetmos er ra… Les mer
Lurer på om det går an å lage deigen dagen før og ha den i kjøleskapet.
Hei Siv Iren! Ja, du kan trille ut de 6 emnene, og sette disse i en lufttett boks i kjøleskapet natten over. Lykke til med bakingen! 😊
Hei! Er det mulig å fryse disse? Skal ha fest i sommer og tenkte jeg skulle lage lomper på forhånd.
Hei Heidi! Ja, disse kan du fint fryse. Lykke til! 😊
Brukte litt vann i tillegg (kanskje et par dl, prøvde meg frem), da ble konsistensen bedre. Veldig hard uten. Ellers topp oppskrift som resulterte i gode potetkaker med god konsistens som holder godt sammen.
Tips: de blir ganske store om du lager kun 6 stk og kjevler de tynne. Mer som potetlefser egentlig. Fin til rakfisk og lutefisk.
Godt å høre at du er fornøyd med oppskriften, og fant en løsning som passet deg, Olav! Takk for tipsene, og god førjulstid! 🙂
Tror jeg ville brukt mindre mel,men det er en tilvenningssak. Husk du må ha litt til utbaking også.
Takk for tips, Aud Reidun! Enig at det kan være en god idé å tilsette mel litt etter litt, og prøve seg litt frem, til konsistensen på deigen er passe fast. 🙂
Fulgte oppskrift, men synes at deigen ble hard, vanskelig å kjevle ut.
Det er ikke så lett å si nøyaktig hva som har gått galt men det kan være du skulle brukt litt mer væske enn oppgitt. Det kan gjøre deigen mer smidig og enklere å kjevle ut 😊
Hvordan oppbevare lefsene etter steking? Fuktig klede?
Hei Sylvia! Vi anbefaler at du oppbevarer lefsene i tett aluminiumsfolie. Lykke til! 😊