Opp-ned-kake med jordbær
Dette er en saftig og smakfull formkake som er fylt med sesongens søte jordbær. Jordbærene legges i bunn under steking og deretter vendes kaken opp ned etter steking, derav navnet opp-ned-kake. Jordbærene kan du fint bytte ut med andre typer av frukt og bær om du ønsker, for eksempel banan, ananas, epler eller plommer.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis – dette tar cirka 5 minutter med elektrisk visp eller kjøkkenmaskin.
3. Ha i mel, natron, bakepulver, vaniljesukker, Mills Majones og kefir, og visp sammen til du får en jevn og glatt røre.
4. Del jordbærene i skiver.
Tips!
Om du har en eggdeler er denne fin å bruke til å raskt kutte jordbær i skiver.
6. Pensle en springform (ca. 24 cm) med Mills soyaolje, og legg skivene med jordbær tett i tett i bunnen.
7. Ha røren over i formen og stek kaken på midterste rille i ovnen i cirka 45 minutter.
8. Avkjøl kaken før du tar den ut av formen.
9. Vend kaken opp ned på et kakefat og dryss over litt melis på toppen. Pynt gjerne med litt ekstra jordbær.
Hei
Fikk ikke til, jordbærene satt fast og løste seg opp. Så ikke fint ut i det hele tatt
Anne
Hei Anne! Det var leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Husket du å pensle godt med olje i bunnen av formen? Det er ulikt hvor mye fuktighet jordbær inneholder, så er de ikke faste nok kan det kanskje være årsaken til at de løste seg opp. Lykke til hvis du prøver igjen 🙂