Kun tre ingredienser utgjorde den originale waldorfsalaten som raskt ble en favoritt over hele verden: epler, stangselleri og majones. Det var hovmester Oscar Tschirky på Waldorf Hotel i New York som i 1893 kom opp med ideen på en meget enkel og smakfull salat, som senere skulle bli kjent som waldorfsalat verden over. Den lettvinte oppskriften er gjengitt i Tschirkys kokebok fra 1896. Salaten ble umiddelbart en stor suksess på hotellet til tross for sin enkelhet. Kanskje er det nettopp enkelheten som gjør den så god der den kombinerer en fyldig og mild majones sammen med biter av søtsyrlige epler og kraftig aromatisk stangselleri. I dag finnes waldorfsalaten i mange ulike varianter. Valnøtter og druer var de første tilskuddene, og da hotellet stengte for oppussing i 2017 bestod den av Fuji og Granny Smith-epler, miniruccula, røde og grønne druer, kandiserte valnøtter, honning, molasses- og lønnesirup samt en trøffelvinaigrette. Her får du oppskriften på den originale varianten.

Ingredienser

4 porsjon

3 stk epler
4 stilker stangselleri
1 ts sitronsaft, valgfritt

Produkter i oppskriften

Tube med Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones
Mills Ekte Majones er den originale majonesen, og smaken som nordmenn har foretrukket siden 1951. Les mer

Kommentarer

  • Martin

    Uhm, dette er ikke Waldorfsalat- dette er en majonessalat.
    Waldorfsalat skal i tillegg ha pusket krem, druer og ananas. Og gjerne valnøttkjerner.

    • Anne Cathrine

      Hei Martin! Den aller første oppskriften på Waldorfsalat fra 1893 var enklere og bestod bare av majones, eple og stangselleri. Det er litt annerledes enn det mange forbinder waldorfsalaten med i dag, men veldig godt 😊

    • Mona holte

      Helt riktig