Sarah Bernhard med peanøttfyll
Sarah Bernhard har blitt en julefavoritt i mange norske hjem. Hva med å teste en liten vri neste gang? Peanøttsmør i fyllet passer nemlig perfekt til den søte kaken. Denne varianten er i tillegg ekstra enkel å lage til mange, med ferdig kransekakemasse i bunnen av en langpanne som du så kan skjære opp i passende stykker. Oppskriften gir cirka 24 små kakestykker.
Ingredienser
Bunn
Sjokolade- og peanøttkrem
Glasur
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Sjokolade- og peanøttkrem
Glasur
1. Fyll opp en kjele med cirka 1/3 vann. Kok opp vannet og senk varmen til lav. Finn en bolle av glass eller aluminium som kan ligge over kjelen. Pass på at vannet ikke koker under bollen.
2. Del opp den mørke sjokoladen og ha i bollen sammen med Melange. Rør jevnlig til alt er helt smeltet. Sett til side for avkjøling mens du setter sammen sarah bernharden.
3. Smør sjokolade-og peanøttkremen over den avkjølte bunnen. Topp med sjokoladeglasur og strø over hakkede peanøtter til slutt.
4. Sett kaken kjølig og skjær i stykker før servering.
Tips!
Eggehvitene du har til overs kan brukes til å lage marengs, pavlova eller eggehviteomelett. Eggehviter i lufttett beholder holder seg cirka to uker i kjøleskap.
Eggehvitter kan også fryses. Flott å bruke til Budapestrull, ikke bare Pavlova og marengs…