Tater tots med spicy paprikamajones
Tater tots er klassisk amerikansk middagstilbehør som består av friterte potetballer, fylt med krydder og parmesanost. De kan spises som tilbehør til middag eller som snacks. Tater tots lages av kokte poteter, og er derfor en ypperlig måte å bruke opp rester av kokte poteter. Oppskriften gir cirka 32 tater tots.
Ingredienser
Spicy paprikamajones
Tater tots
Panering
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Spicy paprikamajones
Tater tots
1. Skrell potetene og kok dem i usaltet vann til de er møre.
2. Ha potetene i en bolle og mos dem fint med en potetmoser eller gaffel.
3. Finhakk vårløk. Bland sammen vårløk, griljermel, hvetemel, hvitløkspulver, salt og pepper. Vend inn i de moste potetene.
4. Pisk sammen egg, rømme, majones og parmesan, og vend inn i potetblandingen.
5. Ha hvetemel, egg og griljermel i hver sin skål til paneringen. Pisk eggene godt sammen med en gaffel.
6. Varm opp Mills Soyaolje i en stekepanne på middels til sterk varme.
7. Ta cirka 1 ss deig og form til en ball. Rull først i hvetemel, deretter egg og til slutt griljermel.
8. Stek potetballene i olje til den er gylne på begge sider, cirka 1-3 minutter på hver side, avhengig av temperaturen på oljen.
9. Server nystekte tater tots med spicy paprikamajones.
Kan jeg fritere de i stede for å steke de?
Hei Ann Kristin! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂
Skal det være griljermel både i potetmosen og paneringen?
Hei Christian! Det stemmer, det skal være grijermel i mosen og til paneringen. Dessverre ser det ut til at 2 dl griljermel har falt ut av ingredienslisten under panering. Det skal vi fikse.
Takk for at du la merke til feilen og meldte fra. Håper du lar deg friste til å lage oppskriften når den er oppdatert 😊