Squashstaver med pestomajones

Squash ser ut som agurk men har en helt annen smak, konsistens og bruksområde. Den er super å steke i ovnen og kan uten problemer erstatte pommes frites til burgeren. Denne varianten er smaksatt med parmesan og italienske urter. Servert med smaksrik pestomajones kan de også nytes som et lite måltid i seg selv.

 

Tid: 40 min

Vanskelighetsgrad: Enkelt

Porsjoner: 4 porsjoner

 

DU TRENGER:

Squashstaver:

  • 1 dl finrevet parmesan
  • 2 dl panko
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket persille
  • 0.5 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 stk squash
  • 1 dl hvetemel
  • 1 stk egg
  • 2 ss fersk bladpersille, finhakket

Pestomajones:

  • 165 gram Mills majones
  • 50 gram grønn pesto
  • 2 ss fersk basilikum, finhakket
  • 1 ss sitronsaft

SLIK GJØR DU:

Squashstaver:

  1. Forvarm ovnen til 210 grader.
  2. Bland sammen finrevet parmesan, panko, tørket timian, persille, paprikapulver, salt og pepper i en bolle.
  3. Ha hvetemel i en annen bolle. Ha eggene i en tredje bolle og pisk dem lett sammen.
  4. Skjær squash i staver på cirka 6 x 3 cm. Vend dem først i hvetemel og etterpå i egg. Vend så stavene i pankokrydderblandingen og legg dem på et stekebrett dekket med bakepapir.
  5. Sett stekebrettet i stekeovnen i cirka 20 minutter til squashstavene er gylne. Snu stavene underveis for å få farge på begge sider.
  6. Strø over finhakket bladpersille når du har tatt de ferdigstekte squashstavene ut av ovnen.

Pestomajones:

  1. Lag pestomajones ved å blande sammen Mills majones, grønn pesto, finhakket basilikum og sitronsaft i en bolle.
  2. Server squashstavene som tilbehør til burger, eller alene som snacks.

Pommes frittes med varm cheddardipp

Gode pommes frites er sprø utenpå og myke inni. Dette oppnår du ved å koke potetene møre først, for så å sile av vannet og la all fuktighet dampe ut av poteten før du friterer dem. Når potetene er fritert er det viktig å la oljen renne godt av potetene for at de ikke skal bli myke. Server dem med en varm og kremet cheddardipp for å ta smaksopplevelsen til nye høyder.

 

Tid: 60 min

Vanskelighetsgrad: Middels

Porsjoner: 6 porsjoner

 

DU TRENGER:

Pommes frites:

  • 8 store, kokefaste poteter (asterix, amandine eller beate)
  • 1 liter Mills soyaolje
  • 2 ts salt

Varm cheddardipp:

  • 2.5 dl cheddar, revet
  • 1 dl Mills majones
  • 1 dl rømme
  • 2 ss jalapeno, hakket

 

  • Ikke fyll kjelen helt opp med olje. Fyll den maks halvfull.
  • Ikke bruk kjøkkenvifte når du friterer. Fettet vil sette seg fast i filter og viftekanalen.
  • Ha et lokk klart hvis det skulle oppstå flammer. Lokket kveler flammene. Ikke hiv på vann, da vil det brenne enda mer.

Har du disse huskereglene notert bak øret er det bare å sette i gang!

SLIK GJØR DU:

Pommes frites:

  1. I denne oppskriften har vi brukt 8 poteter som tilsammen utgjør 2,4 kg. Skrell potetene og skjær dem i staver på cirka 6 x 2 centimeter. Skyll potetstavene godt i iskaldt vann for å få dem til å slippe noe av stivelse, som lett kan bli brent.
  2. Kok opp potetstavene i en gryte med kaldt vann. La potetstavene koke til de er møre. Sil av vannet og la potetene dampe av seg før du fortsetter. Dette tar cirka 10 minutter.
  3. Varm en kjele med olje til temperaturen er cirka 160 grader. Du kan teste ved å stikke et treskaft i oljen. Bobler det godt rundt skaftet er oljen varm nok. Se tips nederst i saken på hvordan du trygt friterer poteter.
  4. Friterer en fjerdedel av potetstavene. Har du all poteten i oljen med en gang, så vil temperaturen synke og potetene blir kokt istedenfor fritert.
  5. Når potetstavene føles lettere i vekt og har fått en fin og gyllen skorpe tar du dem ut med en hullsleiv. Legg dem over på en rist med kjøkkenpapir.
  6. Når du har fritert alle potetstavene legger du alle sammen tilbake i gryten og friterer i cirka fem minutter til, for å gi dem ekstra farge og knas.
  7. Ta pommes fritesene ut og legg dem over på en rist med tørkepapir. Salt dem med lett hånd mens de er varme.

Varm cheddardipp:

  1. Lag varm cheddardip ved å blande sammen revet cheddar, Mills majones, rømme og hakket jalapeno i en gryte med slippbelegg på middels varme.
  2. Rør under oppvarming til osten er smeltet og du har en jevnt blandet dipp.
  3. Server pommes fritesene som tilbehør til hamburger eller med som snacks sammen med dippen.

Ovnsbakte potetbåter med røkt paprikamajones

Ovnsbakte potetbåter er et fint alternativ til pommes frites om du ikke vil bruke tid på å fritere. At potetene kan beholde skallet på gjør også potetbåter til et enkelt alternativ, og passer ekstra godt hvis du skal lage tilbehør til mange. En røkt paprikamajones er perfekt følge til nystekte potetbåter, og smaker også nydelig til fiskeburger eller andre fiskeretter av hvit fisk.

 

Tid: 40 min

Vanskelighetsgrad: Middels

Porsjoner: 6 porsjoner

 

DU TRENGER:

Ovnsbakte potetbåter:

  • 8 store poteter
  • 4 ss Mills Soyaolje
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 ss tørket rosmarin, timian eller oregano
  • 1 ss flaksalt

Røkt paprikamajones:

  • 165 gram Mills majones
  • 1 ss røkt paprikapulver
  • 1 ts dijonsennep
  • 1 ss fersk bladpersille, finhakket

SLIK GJØR DU:

Potetbåter:

  1. Sett på ovnen på 220 grader.
  2. I denne oppskriften har vi brukt 8 poteter som tilsammen utgjør 2,4 kg. Skyll potetene godt. Del hver potet i seks båter. Behold skallet på.
  3. Bland Mills Soyaolje med krydder og salt. Fordel potetene og hele hvitløksfedd i en ildfast form.
  4. Dryss over krydderoljen og vend potetene til de er dekket av olje.
  5. Sett potetbåtene i en varm ovn i cirka 30 minutter til potetene er gylne og sprø. Du kan bruke en spiss kniv for å se om potetene er møre.

Røkt paprikamajones:

  1. Lag røkt paprikamajones ved å ha Mills majones, røkt paprikapulver, dijonsennep og finhakket persille i en bolle . Rør det hele sammen til du har en jevn blanding.
  2. Spis potetbåtene og paprikamajonesen sammen, eller server som tilbehør til hamburger.

Digge burgeroppskrifter: