Anginetti sitronkjeks kommer fra Camania-regionen i det sydlige Italia, et område med stor sitronproduksjon. Navnet anginetti stammer fra den franske kongen Carlo I d’Angio som regjerte Napoli på 1200-tallet og kjeksene var tradisjonelt forbeholdt helt spesielle anledninger, som bryllup og påske. Den italienske kokken Luca Mereu forteller at anginetti opprinnelig ble laget med en liten klunk acquavite laget på druemost, men den ble senere byttet ut med limoncello for å understreke sitronsmaken. Har du ikke limoncello, kan du bruke en mild akevitt eller cognac. Oppskriften gir 16 sitronkjeks.

Ingredienser

1 porsjon

Kjeks

125 gram Tipo 00 (eller vanlig hvetemel)
40 gram sukker
0.5 ts bakepulver
0.25 ts salt
1 stk sitron
1 stk egg
2 ts Limoncello (italiensk sitronlikør, eller akevitt/cognac)

Glasur

1 stk sitron
170 gram sukker
40 gram vann

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

  • June

    Hei! Kan disse fryses?

    • Cecilie,

      Hei June! Nei, det vil vi ikke anbefale, disse smaker best nystekte. Lykke til! 🙂