Arroz con pollo
Arroz con pollo, ris med kylling, er en tradisjonell spansk rett med historie helt tilbake til åttende århundre, da Maurerne invaderte Spania og bragte med seg kryddere som safran, spisskummen og koriander. Denne retten er også velkjent i mange latinamerikanske land, som alle har sin egen variasjon med bruk av ulike typer av kryddere og grønnsaker.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Finhakk løk, paprika og hvitløk.
2. Krydre kyllinglårene med salt og pepper, og gni det godt inn i kyllingskinnet.
3. Varm opp en dyp stekepanne på middels varme med Olivero og ha i kyllinglårene. Stek kyllinglårene til de er godt brunet, cirka 5 minutter på hver side.
4. Ta ut kyllinglårene, la de hvile på en tallerken, og fjern halvparten av stekefettet i pannen. Reduser varmen på stekepannen til lav.
5. Ha løk, paprika og hvitløk i stekepannen. Rør om av og til, og stek til grønnsakene begynner å bli myke, cirka 5 minutter.
6. Tilsett ris, hakkede tomater, safran, tomatpuré, kyllingbuljong og de stekte kyllinglårene i pannen, og kok opp.
7. La retten småkoke i 20 minutter, til risen er myk.
8. Dryss over litt finhakket bladpersille til slutt.
Det ser helt fantastisk ut! Magen min rumler! Vi skal lage dette i spansk timen 🙂
Takk for den hyggelige tilbakemeldingen, jeg håper det smakte, Madeam! 😊