Boeuf Bourguignon
Boeuf Bourguignon er en klassisk rett fra det franske kjøkkenet. Gryteretten kommer opprinnelig Bourgogne-regionen, derav navnet. Det er et område i Frankrike som er kjent for god vin og godt storfekjøtt, to av de viktigste ingrediensene i denne oppskriften. Boeuf Bourguignon er perfekt mat til mange og kan godt lages dagen før du venter gjester. Retten egner seg også godt til frysing, om du mot formodning skulle ha rester igjen.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180 grader.
2. Tørk kjøttet med tørkepapir og skjær i store terninger på cirka 3×3 centimeter.
3. Finhakk løk og hvitløk.
4. Skjær gulrøttene i skiver.
5. Del soppen i fire.
6. Rens småløken
7. Smelt 1/3 av Olivero Original i en stor jerngryte på høy varme. Brun kjøttet i omganger og legg til side. Krydre med salt og pepper.
8. Senk til medium sterk varme. Smelt 1/3 av Olivero Original og stek finhakket løk og gulrotskiver til løken er blank og myk.
9. Legg kjøttbitene tilbake i gryta og dryss over hvetemel. Rør godt om og sett gryta i ovnen i 5 minutter.
10. Ta gryta ut av ovnen og fyll på med vin, kraft, finhakket hvitløk, timian og laurbærblad. Kok opp under omrøring.
11. Dekk med lokk (eller aluminiumsfolie) og sett gryta i ovnen i cirka 2 timer. Rør om av og til for å unngå at gryten brenner seg fast underveis.
12. Smelt resten av Olivero Original i en stekepanne på medium sterk varme. Brun baconterningene sammen med soppen og småløken. La alt småsurre under omrøring i cirka 10 minutter.
13. Ta gryta ut av ovnen når det gjenstår 15 minutter av koketiden. Rør inn grønnsakene og smak til med salt og pepper om nødvending. La alt småkoke under lokk på komfyren de siste minuttene.
14. Server gryteretten med potetmos eller kokte poteter.
15. Takk Laurent for oppskriften: Laurent Benguigui – latable.no
Er hyperallergiker for alkohol. Kan man bruke kjøttbuljong istedenfor for vin ?
Hei Anne-Lene! Ja, buljong fungerer fint. Du kan også bruke eplejuice eller annen fruktsaft som erstatning for rødvin. Lykke til! 🙂
Denne er helt fantastisk. Denne retten lagde jeg sist helg. Får terningkast 6.
Tusen takk for super tilbakemelding og topp terningkast! Ha en strålende dag videre 🙂
Hva enten du liker kjøtt eller ei; dette finnes ikke bedre. Smaken er aldeles hinsides praktfull, hver eneste bit en nytelse. Prøv gjerne med sellerirotmos. Ulefoss, Finn Gerner-Mathisen
Hei Finn, og tusen takk for herlige refleksjoner og ikke minst supert tips! Sellerirotmos hørtes aldeles nydelig ut som et alternativ til potetmosen 🙂 Ønsker deg en fin høstdag videre!