Chipirones med aioli og hvitløksbrød
Chipirones, eller mini-blekksprut, er en enkel og svært populær rett i Spania. De små blekksprutene vendes i mel og krydder før de friteres kjapt til de er knasende sprø. Chipirones serveres ofte som en tapasrett, forrett eller snack, og nytes gjerne sammen med aioli og deilig hvitløksbrød. Blekksprutene finner du i frysedisken i velassorterte importbutikker.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Tin blekksprutene skånsomt i kjøleskapet over natten. Skyll, rens fri for eventuelle øyne og tørk godt med tørkepapir.
2. Bland mel, salt og pepper i en skål. Vend blekksprutene i blandingen.
3. Varm opp Flott Matfett i en gryte eller dyp stekepanne. Ønsket temperatur er 160-180 grader. Dersom du ikke har termometer legg en halv potet i gryta. Når den flyter og det bobler livlig rundt poteten er det klart for blekksprutene.
4. Stek blekksprutene i 1-2 minutter, litt avhengig av størrelse og hvor varmt det er i gryta. Mini-blekksprutene skal bli sprø og ha en lys gyllen farge når de er ferdige. Løft ut av gryta med hullsleiv og legg på tørkepapir. Papiret suger til seg overflødig fett.
Tips!
Temperaturen faller når blekksprutene legges i gryta. Pass derfor på å ikke fritere for mange om gangen.
Hvitløksbrød
1. Forvarm ovnen til 225 grader. Del bagetten på langs og del hver halvdel i to. Legg skivene på bakepapirkledd stekebrett.
2. Ha Olivero, finhakket hvitløk og finhakket bladpersille i en skål. Rør sammen og smak til med sitron, salt og pepper. Pensle bagettene godt med hvitløksblandingen.
3. Stek hvitløksbrødene midt i ovnen i cirka 8 minutter, til de er gylne og sprø.
4. Server chipirones mens de er varme, med nystekt hvitløksbrød, aioli og sitron i båter.
Kommentarer