Ciabatta er italienernes svar på de franske bagettene, og har sin opprinnelse fra Verona. De ulike regionene i Italia har alle sin egen versjon, og det populære bakverket selges nå verden over. Ciabattaen er kjent for sin knasende sprø skorpe og sitt luftige innhold. Å få perfekt resultat er overraskende lett. Alt du trenger er 5 ingredienser og denne oppskriften!

Kommentarer

  • Jeanettw

    Hei
    hvor mange gram pr ciabatta?:)

    • Cecilie

      Nå er jeg litt usikker på hva du spør om her, Jeanett. Kan du skrive inn en gang til så skal vi forsøke å hjelpe deg 🙂

      • Alexandra

        Hvor mye skal hver ciabatta veie, spør ho om….

        • Cecilie,

          Hei Alexandra! Takk for oppklaringen. Oppskriften gir 16 ciabatta, så med 1 kilo mel delt i 16 biter, gir det 120–140 gram pr ciabatta, litt avhengig av hvor mye mel du bruker til utbaking. Lykke til 🙂

  • Rita

    Lagde denne i dag. Byttet ut 350 gr hvetemel med Fibra fullkornshvetemel, ble kjempebra 😊 fin oppskrift 😊

    • Cecilie

      Så flott at du er fornøyd med oppskriften, Rita! Takk for tilbakemeldingen. Din vri må vi prøve en dag, det høres nydelig ut. Lykke til med bakingen 🙂

  • Bodil

    Heilt nydelig

    • Cecilie

      Godt at oppskriften ble godt mottatt, Bodil! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

  • Anne R

    Veldig enkel,god oppskrift og det smaker kjempe godt.
    Annbefales 😁

    • Cecilie

      Så hyggelig å høre, Anne! Takk for tilbakemelding, og god bakelyst til deg! 😊

  • jarle

    Fin oppskrift for meg som ikke har peiling på å bake, fint lite snikksnakk.

    • Cecilie

      Hei Jarle! Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen! 🙂

  • Ole

    Kan man delsteke disse? Og i såfall hvor lenge bør man steke de og ettersteke de?

    • Cecilie

      Hei Ole! Ja, det kan du. Reduser steketiden på ciabattaene med to minutter og frys dem ned etter at de er avkjølt. Tin dem, og etterstek ved 200 grader varmluft i 3-4 minutter. Lykke til! 🙂

  • Bakar Tor Med Hammeren

    Nydelig, men hiv i ekstra klype med salt, og kjør på med varme 250 i dei første minuttene, da poffer dei flott opp.

    • Cecilie

      Takk for tipset, Bakar Tor! God bakelyst til deg! 🙂