Enkel oppskrift på ciabatta
Ciabatta er italienernes svar på de franske bagettene, og har sin opprinnelse fra Verona. De ulike regionene i Italia har alle sin egen versjon, og det populære bakverket selges nå verden over. Ciabattaen er kjent for sin knasende sprø skorpe og sitt luftige innhold. Å få perfekt resultat er overraskende lett. Alt du trenger er 5 ingredienser og denne oppskriften!
Ingredienser
Slik gjør du
1. Bland sammen hvetemel, tørrgjær og salt i en bolle i en kjøkkenmaskin. Tilsett vannet og elt ingrediensene sammen til du har en klissete, men ikke flytende, deig.
2. Finn frem en tilsvarende bolle. Ha i 2 ss Olivero Flytende og pensle hele bollen med Olivero. Ha deigen over i den penslede bollen og dekk til bollen med plast. La deigen heve på et lunt sted i cirka 1 time.
3. Legg et bakepapir i bunnen av en langpanne. Dryss over et tykt lag mel så det dekker hele bakepapiret.
4. Ha deigen over i langpannen og trykk ut deigen med fingrene slik at den dekker jevnt over hele langpannen. Legg et fuktig kjøkkenhåndkle over og etterhev i 45 minutter.
5. Varm opp ovnen til 230 grader.
6. Dryss et lag mel over kjøkkenbenken. Hvelv ciabattadeigen fra langpannen over på kjøkkenbenken. Del deigen i 16 rektangler.
7. Legg ciabattarektanglene på bakepapir og stek på midterste rille i ovnen i 12 minutter.
8. La ciabattaene hvile i 10 minutter før du serverer dem – for eksempel med Olivero, italiensk spekeskinke og ruccola.
Veldig enkel,god oppskrift og det smaker kjempe godt.
Annbefales 😁
Så hyggelig å høre, Anne! Takk for tilbakemelding, og god bakelyst til deg! 😊
Fin oppskrift for meg som ikke har peiling på å bake, fint lite snikksnakk.
Hei Jarle! Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak. Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen! 🙂
Kan man delsteke disse? Og i såfall hvor lenge bør man steke de og ettersteke de?
Hei Ole! Ja, det kan du. Reduser steketiden på ciabattaene med to minutter og frys dem ned etter at de er avkjølt. Tin dem, og etterstek ved 200 grader varmluft i 3-4 minutter. Lykke til! 🙂
Nydelig, men hiv i ekstra klype med salt, og kjør på med varme 250 i dei første minuttene, da poffer dei flott opp.
Takk for tipset, Bakar Tor! God bakelyst til deg! 🙂