Fanouropita
Fanouropita er kaken grekerne lager om de skal finne noe de har mistet. Den lages til ære for helgenen St. Fanourios, en av de hellige som blir bedt om å finne folk eller ting som går tapt. Mange grekere baker kaken 27. august hvert år når St. Fanourios feires i Hellas. Dette er en saftig krydderkake med kanel, valnøtter og frisk smak av appelsin.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 170 grader.
2. Smelt Olivero i en kjele eller i mikrobølgeovnen.
3. Ha smeltet Olivero, appelsinjuice, kanel og sukker i en bolle og rør det hele godt sammen til sukkeret løses litt opp.
4. Bland bakepulver og hvetemel og sikt det inn i røren. Rør godt om underveis.
5. Finhakk valnøttene og bland de inn i røren.
6. Kle bunnen av en springform på 24 centimeter med bakepapir, og pensle sidene med Olivero. Stek på midterste rille i cirka 45 minutter. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Er det røre igjen på pinnen, trenger kaken lenger tid i ovnen.
7. Avkjøl kaken i formen og dryss på litt melis på før servering.
Oppskrift?
Hei Solveig, ingredienslisten skal ligge på høyre siden, mens fremgangsmåten ligger på venstre side. Får du ikke alt opp?
Går drt an å erstatte flytende marg. med smeltet smør i tilsvarende mengde?
Jeg har akkurat tatt min ut av ovn, brukte smeltet smør og den ble veldig god. Litt tung og måtte steke litt lenger enn det sti, nen god på smak☺😊
Omg den må jeg prøve 😋😋😋
Så herlig! Håper du liker den 🤗
Kan vi bruke fibra mel istedenfor siktet hvetemel? Det går fint å bruke fibra i pannekaker, men siden dette skal heves, vil kanskje kaken bli litt flat?
Hei Evy-Karin, her er det bare å erstatte melmengden med din favoritterstatning, eksempelvis fibra. Stort sett brukes samme melmengde, men sjekk gjerne en ekstra gang på anvisningen. Noen anbefaler et litt annet mengdeforhold. Lykke til 🙂 Vennlig hilsen Signe Marie
Jeg er allergisk mot citrus. Kan man bytte appelsinjuice med annen juice; av eple, granateple el.l.?
Ja det kan du 🙂
Hei Karin! Som Ruth sier, det skal nok fungerer helt fint 🙂
Hvis man skal servere kaken til nøtte-allergikere, hva skal man erstatte nøttene med?
Jeg bytter alltid ut nøtter med mandler. Mange tåler mandler når de er varmebehandlet. Eller bak noe annet godt❣️
Hei Elin, finhakkede mandler kan fungere godt, som Audhild tipser om. Ellers kan man også få en nøtteaktig smak av gresskarkjerner, pinjekjerner, solsikkefrø eller tørket banan. Prøv deg gjerne frem og finn din favoritterstatning 🙂 Håper den faller i smak!
Skal det ikke være egg i kaken.
Stemmer at det ikke er egg i kaken, men jeg bruker litt rosiner 😊