Focaccia med oliven og tomater
Dette italienske bakverket har i løpet av de siste årene blitt svært populært i Norge. Det er kanskje ikke så rart, ettersom fremgangsmåten gir et fantastisk saftig og luftig brød, med nydelige smaker av urter og havsalt. Focaccia lages over store deler av Italia med noen få regionale forskjeller. Denne varianten, med oliven og tomater, er typisk for området rundt Puglia i Sør-Italia. Oppskriften gir én focaccia i langpanne.
Ingredienser
Focaccia
Topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha siktet hvetemel, tørrgjær, salt og vann i en kjøkkenmaskin og elt i 10 minutter. Smelt Olivero, tilsett i deigen og elt i 5 minutter til.
2. Dekk til bollen med plast og la deigen heve på et lunt sted uten trekk i 1 time.
3. Varm opp ovnen til 190 grader.
4. Ha deigen over i en godt smurt langpanne. Trykk deigen ut i formen, helt ut til kantene. Smelt Olivero, hell utover deigen og trykk ned med fingertyppene.
5. Del cherrytomatene i to og oliven i skiver. Fordel cherrytomater og oliven over focacciaen. Dryss over havsalt og legg på rosmarinblader.
6. Stek på midterste rille i ovnen i 30 minutter og la den avkjøle i 10 minutter før servering.
Utrolig godt!
Takk for hyggelig tilbakemelding, Nora! Kos deg med focacciaen, og god onsdag videre til deg 🙂