Fløyelsmyk og syrlig sitronkrem, sprø tertebunn og søt marengs gjør fransk sitronterte til en ekte klassiker. Denne oppskriften har den franske kokken Laurent Benguigui brukt i mange år og han har spesielt et tips for å lykkes: bruk termometer så du er sikker på at sitronkremen ikke blir for varm og sprekker.

Ingredienser

1 porsjon

Tertebunn

260 gram hvetemel
100 gram melis
0.25 ts salt
175 gram Olivero Original
1 stk eggeplomme

Sitronkrem

1 stk sitron, revet skall
160 ml sitronsaft
150 gram sukker
2 stk egg
2 stg eggeplommer

Marengs (valgfritt)

3 stk eggehviter
0.25 ts salt
80 gram sukker

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer

  • Nils

    Serveres terten umiddelbart? Eller må den kanskje avkjøles igjen?

    • cecilie

      Hei Nils! Tiden i ovnen med marengslokket er så kort at det ikke er behov for avkjøling. Det er en smakssak om du ønsker å servere terten umiddelbart eller sette den kjølig før servering. Lykke til! 🙂