Fylt pane bianco
Pane bianco er italienernes variant av loff. Her har vi tatt den italienske loffen og fylt den med deilige smaker fra soltørkede tomater, parmesan og basilikum. Resultatet er et smakfullt og saftig brød som egner seg både som tilbehør til maten eller som en del av koldtbordet.
Ingredienser
Brød
Fyll
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Bland sammen hvetemel, tørrgjær, sukker og salt i en bolle i en kjøkkenmaskin. Tilsett melk og egg. Elt deigen i 10 minutter.
2. Tilsett Olivero og elt deigen i 10 minutter til. Dekk til bollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i 1 time.
3. Kjevle ut deigen til et rektangel, cirka 35×20 centimeter.
4. For å lage fyllet kan du starte med å grovhakke basilikumen.
5. Finhakk hvitløken og bland den med Olivero.
6. Smør hvitløksblandingen over deigen.
7. Dryss over soltørkede tomater, revet parmesan og basilikum til slutt.
8. Rull opp deigen på langs som en rullekake. Bruk en skarp kniv og kutt deigen på langs: cirka 2 centimeter fra toppen, halvveis gjennom deigen og ned til cirka 2 centimeter fra bunnen.
9. Form deigen som en S ved å snurre toppen til høyre og bunnen til venstre, og fest endene under bunnen.
10. Legg brødet på et bakepapir, dekk til med et kjøkkenhåndkle og la den etterheve i 45 minutter.
11. Varm opp ovnen til 200 grader.
12. Stek brødet på midterste rille i 45 minutter. La det hvile i 10 minutter før servering.
Kommentarer