Stifado er en gresk klassiker mange har fått stifte bekjentskap med på ferie. En smakfull tomatisert kjøttgryte, krydret med nydelige middelhavssmaker. Den lager seg nesten selv og gir dessuten minimalt med oppvask.

Kommentarer

  • Lisbeth Johnsen

    I stifado bruker man hele kanelstenger som kokes med kjøttet

    • Cecilie,

      Takk for tipset, Lisbeth! Det er ikke noe i veien for å tilsette kanelstang i denne. Det skal vi prøve neste gang. Lykke til med matlagingen 🙂

  • Bente

    Kan en tilsette poteter ?

    • Cecilie,

      Hei Bente! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å tilsette potet. Men vær oppmerksom på at det påvirker både smak og konsistens på stifadoen. Vi anbefaler å servere poteter ved siden av hvis du ønsker så autentisk smak som mulig. Lykke til! 🙂

  • Arild Andre Jacobsen

    Enkel og rett frem oppskrift for å få en perfekt rett for de som liker ingrediensene 😁. Fungert perfekt for meg hver gang 👍👍.

    • Cecilie,

      Hei Arild Andre! Godt å høre at denne oppskriften fungerer perfekt hver gang, bedre tilbakemelding kan vi ikke få! Kos deg med stifadoen 🙂

  • Gøril Strand

    Denne er så god , har laget den etter oppskriften mange ganger🥰

    • Cecilie,

      Hei Gøril! Så hyggelig å høre at stifadoen falt i smak! Takk for tilbakemeldingen, og god mandag videre til deg! 🙂

  • Linda

    Kan man bytte ut kjøttet mot kjøttboller/kjøttkaker?

    • Cecilie

      Hei Linda! Det kan du gjerne gjøre, men retten blir ikke helt den samme smaksmessig. Lykke til! 🙂

    • Eirik

      Nei.

  • Kaj

    Bedre med oliven olje, det er den rette oppskrift , olivero er ikke godt stekesmør

    • Torill

      Helt enig med Kaj , må være oliven olje

  • Kaj

    Bedre med oliven olje, det er den rette oppskrift

    • Cecilie

      Hei Kaj! Vi foretrekker Olivero i denne retten, men det er ikke noe i veien for at du kan bruke olivenolje hvis du foretrekker det. Lykke til! 🙂

    • Herdis

      Fin olivenolje er vel ikke så lurt til steking ved høy temperatur. Hvilken anbefaler dere? Min dyre olje som har en spesiell nydelig smak bruker jeg bl a i dressing.

      • Cecilie,

        Hei Herdis! Vi foretrekker Olivero i denne retten, men det er ikke noe i veien for at du kan bruke en nøytral olivenolje til steking. Vi anbefaler at du ikke steker i kaldpresset olivenolje, men velger en raffinert variant, det står ofte bruksanbefaling på flasken. Lykke til! 🙂

  • Svenn

    Hei. Ble litt tam uten salt og pepper.

    • Cecilie

      Hei Svenn! Du må gjerne tilsette litt salt og pepper hvis du synes det ikke ble krydret nok. Smak deg litt frem, og lykke til! 🙂

  • Anne-Lene Wulff

    Hva kan jeg bruke istedenfor rødvinseddik ?

    • Cecilie

      Hei Anne-Lene! Rødvinseddiken kan enten erstattes av andre typer av eddik, hvis du har, eller du kan øke rødvinsmengden litt. Sitronsaft er også fin å erstatte eddiken med. Lykke til! 🙂

      • Lise

        Hva kan man erstatte rødvin med?

        • Cecilie

          Hei Lise! Hvis du mener alkoholfritt alternativ kan enten eplejuice, annen fruktsaft eller litt buljong være fine erstattere for rødvin. Det er også mulig å bruke tomatjuice eller litt balsamicoeddik. Som alkoholholdige erstattere kan hvitvin, portvin eller vermouth fungere godt. Lykke til! 🙂

          • Jan Fredrik

            Etter litt koking så er det hele alkoholfritt uansett.

  • Anette K

    Ser at det kun skal være 1,5 dl væske + tomater. Med en koketid på 90-120 min, er det ikke da fare for at dette vil koke tørt?

    • Anne Cathrine

      Hei Anette,
      Nei det går fint i denne oppskriften 😊 Temperaturen må på lav varme.

  • Lene Antonsen

    Det står at det blir 4 porsoner, men med 1,5 kg kjøtt så må det vil bli en del mer?

    • Anne Cathrine

      Hei Lene,
      1,5kg kjøtt stemmer i denne oppskriften til 4 porsjoner.

  • Eva Gjestemoen

    Nydelig med gresk potetstappe til og gresk pitabrød

    • Cecilie

      Høres godt ut, Eva! 😊

    • Anne Ma

      Hva er gresk potetstappe?

      • Reidun Johansen

        Gresk potetstappe, hva er det?

      • Kristin G

        Gresk potetstappe lages på ferdigkokte poteter (gjerne fra kjøleskapet) og inneholder mye hvitløk, blandt annet. For oppskrift kan du google gresk potetstappe / potetmos, eller Skordalia – som det også kalles.