Pitabrød ble først laget i Midtøsten, før oppskriften spredde seg og nådde middelhavslandene. I dag er luftige pitabrød velkjente i det greske kjøkkenet og brukes til flere retter som souvlaki, greske kjøttboller, gyros og tzatziki. Denne oppskriften gir 8 pitabrød.

Kommentarer

  • Morten

    Hvorfor skal man absolutt bruke Olivero flytende?

    • Cecilie

      Hei Morten. Det var bra du spurte, for Olivero Flytende har gått ut av sortimentet, så det er ikke akkurat verdens enkleste produkt å benytte. Vi har rettet fremgangsmåten i oppskriften nå, slik at det står vanlig Olivero, som fungerer like fint. Når det gjelder hvilket produkt du skal bruke så står du selvfølgelig fritt til å velge det du ønsker. Fordelen med Olivero er at du lettere ser når pannen er varm, enn hvis du for eksempel skulle brukt olje. Samtidig brenner den seg ikke like raskt som meierismør, men du får fortsatt den gode smørsmaken som mange liker. Håper det var svar på spørsmålet ditt 🙂

  • Berit

    Er brødene like gode om man fryser de

    • Cecilie

      Hei Berit! Ja, disse kan du fint fryse. Tin opp på kjøkkenbenken, og varm dem gjerne raskt i stekepannen. Lykke til! 🙂

  • Heidi.dahl66@gmail.com

    Enkel oppskrift. Gøy å lage. Og resultatet ble veldig autentisk.

    Et lite tips: pensle de med godt smør eller olje rett etter steking, slik de gjør på Rhodos. Da holder de seg veldig nye og saftige og det gir god smak.

    • Cecilie

      Hei Heidi! Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Takk for tipset om pensling etter steking. Olivero Flytende vil nok passe ypperlig til dette, og skal prøves neste gang. God sommer videre til deg! 🙂

  • Martin

    Knallgode pitabrød👏🏼😁

    • Cecilie

      Hyggelig å høre at pitabrødene falt i smak, Martin! God bakelyst til deg! 🙂