Greske pitabrød
Pitabrød ble først laget i Midtøsten, før oppskriften spredde seg og nådde middelhavslandene. I dag er luftige pitabrød velkjente i det greske kjøkkenet og brukes til flere retter som souvlaki, greske kjøttboller, gyros og tzatziki. Denne oppskriften gir 8 pitabrød.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha tørrgjær, lunkent vann, Olivero, hvetemel og salt i en bakebolle, og elt på middels hastighet i cirka 10 minutter til du har en smidig deig som slipper bollen.
2. Dekk bakebollen med plast eller fuktig kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse i cirka 30 minutter.
3. Ha deigen ut på kjøkkenbenken, og del den i 8 like store emner. Trill emnene til glatte boller og la dem ligge og hvile under et kjøkkenhåndkle i 10 minutter.
4. Kjevle ut bollene til flate brød på cirka 15 centimeter i diameter.
5. Dekk pitabrødene med et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i cirka 30 minutter.
6. Varm opp en stekepanne på middels varme med 0.5 ss Olivero Flytende. Stek pitabrødene i cirka 3 minutter på hver side. Pitabrødet vil blåse opp under steking.
7. Ha 0.5 ss Olivero i stekepannen før du steker hvert pitabrød.
8. Avkjøl pitabrødene på en rist før servering.
Hvorfor skal man absolutt bruke Olivero flytende?
Hei Morten. Det var bra du spurte, for Olivero Flytende har gått ut av sortimentet, så det er ikke akkurat verdens enkleste produkt å benytte. Vi har rettet fremgangsmåten i oppskriften nå, slik at det står vanlig Olivero, som fungerer like fint. Når det gjelder hvilket produkt du skal bruke så står du selvfølgelig fritt til å velge det du ønsker. Fordelen med Olivero er at du lettere ser når pannen er varm, enn hvis du for eksempel skulle brukt olje. Samtidig brenner den seg ikke like raskt som meierismør, men du får fortsatt den gode smørsmaken som mange liker. Håper det var svar på spørsmålet ditt 🙂
Er brødene like gode om man fryser de
Hei Berit! Ja, disse kan du fint fryse. Tin opp på kjøkkenbenken, og varm dem gjerne raskt i stekepannen. Lykke til! 🙂
Enkel oppskrift. Gøy å lage. Og resultatet ble veldig autentisk.
Et lite tips: pensle de med godt smør eller olje rett etter steking, slik de gjør på Rhodos. Da holder de seg veldig nye og saftige og det gir god smak.
Hei Heidi! Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Takk for tipset om pensling etter steking. Olivero Flytende vil nok passe ypperlig til dette, og skal prøves neste gang. God sommer videre til deg! 🙂
Knallgode pitabrød👏🏼😁
Hyggelig å høre at pitabrødene falt i smak, Martin! God bakelyst til deg! 🙂