Grillet halloumi
Halloumi kommer opprinnelig fra Kypros og den salte osten er svært populær som meze, gresk tapas. Ifølge den greske kokken Georgios Fragkias, som har delt denne oppskriften med oss, er det vanlig å spise grillet halloumi sammen med vannmelon om sommeren. Den søte, friske melonsmaken er nemlig nydelig til den salte osten. Noe av det som gjør halloumi så spesiell er at den ikke smelter når den varmebehandles, og den egner seg derfor svært godt som en erstatning for kjøtt på grillen. Men vær obs på at den må stekes til den er gjennomvarm for å få bort den gummiaktige konsistensen som den har når den er kald. Derfor er det også viktig å spise osten ganske raskt etter at den tas av grillen.
Ingredienser
Kapersdressing
Salat
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kapersdressing
Salat
1. Skjær halloumi i cirka 1 cm tykke skiver. Halloumi trenger høy varme fra grill eller stekepanne for å få riktig konsistens. Det er fordi halloumi har et høyt smeltepunkt og kan smake gummiaktig om den ikke er gjennomvarm.
2. Grill eller stek osteskivene på sterk varme i cirka 2 minutter på hver side. Om du bruker stekepanne kan du ha 1 ss Olivero i stekepannen først. Osten skal være brunet og sprø på utsiden og litt myk inni.
3. Fordel ruccolasalat utover et stort fat.
4. Del vannmelon i biter og legg på salaten.
5. Topp med nygrillet halloumi og dressing, og server med en gang.
Kommentarer