Denne luftige og supersaftige sitronkaken er perfekt balansert med søt og litt syrlig mascarponekrem. Med den friske smaken av både sitroner og mascarpone er det fort gjort å glemme at man befinner seg Norge og ikke i Italia.

Ingredienser

1 porsjon

Sitronkake

200 gram Olivero Original
3 stk egg
2.5 dl melk
0.5 stk sitron, saft og skall
4 dl sukker
4 dl siktet hvetemel
1 ts bakepulver
0.5 ts natron
0.5 ts salt

Mascarponekrem

2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
100 g mascarponeost

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer

  • Karianne Saxegaard

    Nydelig kake 🍋 lett å lage, veldig fin oppskrift

    • Cecilie,

      Så hyggelig å høre at oppskriften og kaken faller i smak, Karianne! Takk skal du ha, det setter vi stor pris på å høre. Lykke til med bakingen i sommer! 🙂

  • Vicky Schmidt

    En kake som til tross for både bakepulver + natron og sitron nesten ikke hevet seg. Og det er kanskje ikke så merkelig med all margarinen og sukkeret. Illustrasjonsfotoet viser da også en ganske kompakt kake, så jeg burde visst bedre.
    Etter 45 minutter var kaken fremdeles nesten flytende, så den fikk 20 minutter til før den kunne tas ut av ovnen (som er relativt ny og ellers fungerer utmerket).,

    • Cecilie,

      Hei Vicky! Ja, det stemmer at denne kaken ikke hever seg mye, og er kompakt, men til gjengjeld veldig saftig 🙂 Steketid i oppskriftene våre er veiledende, fordi ovner er så forskjellige. Så litt justering etter egen ovn må ofte til. Håper den smakte til tross for lang steketid. Lykke til med bakingen! 🙂

  • Anne-Brit

    Kjempelett og deilig kake som er hyggelig å dele med venner og familie👍❤️

    • Cecilie,

      Hei Anne-Brit! Så hyggelig å høre at kaken smakte, og var lett å lage! Tusen takk for tilbakemeldingen, og lykke til med kakebakingen 🙂

  • Emma

    Mangler temperatur for steking av kaken.

    • Cecilie,

      Hei Emma, i første punkt i oppskriften står det «Sett ovnen på 175 grader». Lykke til med bakingen 🙂

  • Titti

    Kan kaken fryses med krem?

    • Cecilie

      Hei Titti! For best resultat anbefaler vi å fryse kaken uten krem. Lykke til! 🙂

  • Marianne

    Kan denne lages i liten langpanne?

    • cecilie

      Hei Marianne! Ja, det går fint å bruke en liten langpanne på 30 x 20 cm – med lik mengde ingredienser og lik steketid. Lykke til! 🙂

  • Andrea

    Saftig og frisk. Serverte den til venner og alle syntes den var kjempe god! Jeg laget 50%mere krem, da vi liker at det er litt ekstra.

    • cecilie

      Hei Andrea! Så hyggelig at sitronkaken falt i smak hos deg og vennene dine, det setter vi stor pris på å høre! Takk for tipset om ekstra krem, det smaker sikkert kjempegodt. God bakelyst! 🙂