Italiensk sitronkake med mascarponekrem
Denne luftige og supersaftige sitronkaken er perfekt balansert med søt og litt syrlig mascarponekrem. Med den friske smaken av både sitroner og mascarpone er det fort gjort å glemme at man befinner seg Norge og ikke i Italia.
Ingredienser
Sitronkake
Mascarponekrem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kakebunn
1. Sett ovnen på 175 grader, slik at den kan bli varm mens du lager kakebunnen.
2. Smelt Olivero i en liten kjele eller i mikrobølgeovnen og sett til side for avkjøling.
3. Visp sammen egg, melk, sitronjuice og finrevet sitronskall i en bolle.
4. Tilsett smeltet Olivero i bollen.
5. Rør sammen sukker, hvetemel, bakepulver, natron og salt i en annen bolle.
6. Sikt de tørre ingrediensene inn i de våte med et dørslag, og visp til du har en jevn og klumpfri røre.
7. Røren skal lukte av frisk sitron. Om den ikke gjør det, prøv å tilsette mer sitronskall og sitronsaft.
8. Smør en rund kakeform på 24 cm og ha røren over i formen.
9. Bak på midterste rille i ovnen i 45 minutter.
Mascarponekrem
1. Ha kremfløten i en bolle og sikt inn vaniljesukker. Pisk kremfløte og vaniljesukker til du har en luftig krem.
2. Ha i mascarpone og vend den forsiktig inn i kremen til alt er blandet sammen. Ikke rør for kraftig for da mister du luften i kremfløten.
3. Når kaken er avkjølt kan du fordele mascarponekremen på toppen. Pynt gjerne med litt revet sitronskall.
Nydelig kake 🍋 lett å lage, veldig fin oppskrift
Så hyggelig å høre at oppskriften og kaken faller i smak, Karianne! Takk skal du ha, det setter vi stor pris på å høre. Lykke til med bakingen i sommer! 🙂
En kake som til tross for både bakepulver + natron og sitron nesten ikke hevet seg. Og det er kanskje ikke så merkelig med all margarinen og sukkeret. Illustrasjonsfotoet viser da også en ganske kompakt kake, så jeg burde visst bedre.
Etter 45 minutter var kaken fremdeles nesten flytende, så den fikk 20 minutter til før den kunne tas ut av ovnen (som er relativt ny og ellers fungerer utmerket).,
Hei Vicky! Ja, det stemmer at denne kaken ikke hever seg mye, og er kompakt, men til gjengjeld veldig saftig 🙂 Steketid i oppskriftene våre er veiledende, fordi ovner er så forskjellige. Så litt justering etter egen ovn må ofte til. Håper den smakte til tross for lang steketid. Lykke til med bakingen! 🙂
Kjempelett og deilig kake som er hyggelig å dele med venner og familie👍❤️
Hei Anne-Brit! Så hyggelig å høre at kaken smakte, og var lett å lage! Tusen takk for tilbakemeldingen, og lykke til med kakebakingen 🙂
Mangler temperatur for steking av kaken.
Hei Emma, i første punkt i oppskriften står det «Sett ovnen på 175 grader». Lykke til med bakingen 🙂
Kan kaken fryses med krem?
Hei Titti! For best resultat anbefaler vi å fryse kaken uten krem. Lykke til! 🙂
Kan denne lages i liten langpanne?
Hei Marianne! Ja, det går fint å bruke en liten langpanne på 30 x 20 cm – med lik mengde ingredienser og lik steketid. Lykke til! 🙂
Saftig og frisk. Serverte den til venner og alle syntes den var kjempe god! Jeg laget 50%mere krem, da vi liker at det er litt ekstra.
Hei Andrea! Så hyggelig at sitronkaken falt i smak hos deg og vennene dine, det setter vi stor pris på å høre! Takk for tipset om ekstra krem, det smaker sikkert kjempegodt. God bakelyst! 🙂