Klassisk italiensk marinarasaus
Tomatsausen «marinara» ble opprinnelig ble brukt til en enkel og smakfull pizza som først og fremst sjøfolkene og havnearbeiderne i Napoli hadde råd til. Der fikk den også navnet sitt, etter «marinaio», det italienske ordet for sjømann. Den italienske kokken Luca Mereu fra Sardinia mener marinarasausen passer like godt til forskjellige pastaretter og supper med fisk og skalldyr, som til den klassiske Pizza Marinara.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Smelt Olivero i en kjele på middels sterk varme. Finhakk hvitløk og stek under omrøring til den begynner å få farge.
2. Rør inn cherrytomater, chiliflak og tørket oregano.
3. Finhakk fersk bladpersille og rør inn halvparten i tomatsausen. La sausen småkoke uten lokk i 15-20 minutter. Rør om av og til.
4. Smak til tomatsausen med salt og rør inn finhakket fersk oregano og resten av bladpersillen rett før servering.
Tips fra luca
1. Denne enkle og smakfulle tomatsausen kan brukes til flere retter: Pizza, spaghetti, risotto, supper (fisk eller vegetar), klippfisk og tørrfisk, torsk, makrell, kveite og blåskjell.
2. For å lage enkle varianter av marinarasausen kan du tilsette følgende: – Grønne oliven (kokes sammen med tomatene) – Kapers (kokes sammen med tomatene) – Løk, stangselleri og gulrøtter (kuttes i små terninger og surres i Olivero Steke og Bake før hvitløken) – Fersk spinat (hakkes grovt og røres inn mot slutten av koketiden) – Fersk dill (røres inn rett før servering – godt til fiskeretter) – Ruccola (som tilbehør)
3. Se også: Steg for steg – guide: Slik lager du pasta uten pastamaskin
4. Tusen takk til Luca Mereu for oppskriften. Han holder blant annet kurs i italiensk mat og vin. Disse finner du på italia.no.
Kommentarer