Kremet kylling med sitron og parmesan
Denne kremede kyllingen gir deg de klassiske italienske smakene av sitron, parmesan og timian, og en herlig følelse av å være i Italia på en varm sommerdag.
Ingredienser
Kylling
Saus
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Bland sammen hvetemel, parmesan, salt og pepper på en tallerken, og vend kyllingbrystene i melblandingen.
2. Finhakk hvitløken.
3. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med Olivero, og fres hvitløken i 2 minutter.
4. Ha kyllingbrystene over i stekepannen. Brun kyllingbrystene på hver side i ca. 1 minutt.
5. Legg på lokk, senk temperaturen ned til lav, og la kyllingbrystene steke videre i 7-10 minutter, avhengig av tykkelse.
6. Del sitronen i skiver. Behold skallet på.
7. Varm opp en gryte på middels varme og ha i kyllingbuljong, fløte, sitronskiver, parmesan og timian. La det småkoke på lav varme til sausen tykner, cirka 10 minutter. Ha kyllingen i sausen når det gjenstår ca. 3 minutter av koketiden.
8. Server den kremede kyllingen sammen med for eksempel nykokt spagetti og gjerne litt ekstra revet parmesan. Til fire personer trenger du 300 gram spagetti.
Halver sitronen
Hei Hemmelig kokk! Det er litt smak og behag hvor mye syre en ønsker i sausen, så halver gjerne sitronen hvis du foretrekker det. Lykke til, og håper det smaker 🙂
Deilig mat
Enig med deg, Andrine! Kos deg med matlagingen, og takk for hyggelig tilbakemelding 🙂
Sausen skilte seg.
Leste i etterkant at matfløte skiller seg ved koking .
Hvorfor står det da matfløte i oppskriften og ikke kremfløte?
Hei Andre! Det var leit å høre at matfløten skilte seg. Den kommer i flere varianter. Den ene, med 20 prosent fett, tåler koking. Kanskje du brukte matfløten med lavt fettinnhold, (10 prosent), og at det var grunnen til at den skilte seg? Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂
Hei,
Jeg brukte Tine Matfløte 18%.
(Det er forøvrig ikke angitt noe om type matfløte i oppskriften.)
På Tine sine egne sider står det at denne kun tåler et raskt oppkok, ikke koke i lengre tid. I oppskriften står det at det skal småkoke i 10 minutter, så da er det ikke rart den skiller seg.
Foreslår at dere endrer oppskriften, slik at ikke flere får mislykkede middager etter å ha fulgt denne oppskriften.
Hei igjen Andre! Takk for innspill! Vi skal få vår oppskriftsansvarlige til å se på den, og gi deg tilbakemelding så fort som mulig.
Hei igjen! Da har vår oppskriftsansvarlige endret teksten til «fløte». Hun er enig i at vanlig matfløte ikke kan brukes, men minner om at nå er det flere produkter som tåler koking, blant annet dette: https://www.tine.no/merkevarer/tine-fl%C3%B8te/produkter/tine-kokefl%C3%B8te-18. Lykke til med matlagingen, og takk for ditt gode innspill! 🙂
Vanlig matfløte funker utmerket. Har funket utmerket i de siste årene jeg har laget denne. Bare heller den direkte over kyllingen og lar det småkoke litt i pannen.
Nam nam! Verdens beste kyllingrett.
Men prøv med lårfileter. Bli super mye bedre og mye mere mørt. 😋
Hilsen Marius.
Flott å høre at matfløte gir vellykket resultat, Marius! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med matlagingen 😊
Vi ble veldig fornøyde, brukte mer hvitløk og parmesan ost (som nok gjorde sausen tykkere) og hadde i 4 hele skiver med sitron. Dette lager jeg igjen!
Godt å høre at dere ble fornøyde og at retten falt i smak, Lisa-Marie! Lykke til neste gang! 🙂
Denne er en favoritt, utrolig god nam nam 🙂
Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, Vera! God sommer til deg! 🙂
Opplevde ikke sausen som spesielt kremete. Hadde i litt mer ost og lot den koke lengre enn anvist, men det hjalp ikke. Tips?
Hei Cathrine! Et tips for å få sausen mer kremete kan være å bruke kremfløte istedenfor matfløte. Alternativt kan du bruke noe mindre buljong. Lykke til! 🙂
Hei, har du prøvd denne oppskriften selv, sausen er ikke i nærheten av å tykne, og en hel sitron gjør den veldig bitter og sur..
Hei Rune! Det var leit å høre at du synes retten ble bitter og sur. Det skal være syrlig, men du kan eventuelt skjære bort endel av skallet slik at ikke alle bitterstoffene koker med i retten. Ønsker du en tykkere saus kan du eventuelt bruke kremfløte istedenfor matfløte, men tanken her er at det skal være nok væske til saus over feks spaghetti eller ris. 🙂
Jeg byttet ut matfløte med lett matfløte, og da skilte det seg!😱 god smak men ser ikke pent ut!🤣
Hei Anne Irene! Så bra å høre at du har laget denne retten, og at den smakte godt! Den lette matfløten tåler kun et raskt oppkok, men kan ikke koke over tid uten at den skiller seg, dessverre. Ønsker du saus som ikke skiller seg er det matfløte som gjelder. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂
Litt mye sitron og væske.
Hei Rune! Her er tanken at væsken fungerer som saus over feks spaghetti eller ris 🙂