Osso Bucco alla Fiorentina
Osso bucco er en italiensk spesialitet som består av kalveskanker og en tomatbasert saus. Denne oppskriften på en klassisk osso bucco kommer fra Susanna og Carlo som driver den italienske restauranten Arno Ristorante i Oslo. Oppskriften er arvet fra Susannas bestemor i Firenze og serveres gjerne med gremolata.
Ingredienser
Gremolata
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Skjær tre snitt langs kantene på kalveskankene slik at de ikke krøller seg under steking.
2. Bland hvetemel med salt og pepper på en tallerken, og vend kalveskankene i melet på begge sider.
3. Finhakk løk og timian.
4. Varm opp en stekepanne med Olivero på middels varme. Ha i finhakket løk, timian og kalveskanker. Brun kalveskankene på begge sider til de er jevnt brune.
5. Varm opp en gryte på lav varme og tilsett rødvin.
6. Ha i de brunede kalveskankene, løk og timian. La det småkoke i ca. 10 minutter, eller til rødvinen har fordampet, og tilsett oksebuljongen.
7. Ha i tomatpure, salt og pepper.
8. La osso buccoen småkoke på lav varme med lokket på i omtrent 2 timer. Tilsett eventuelt mer oksebuljong om det begynner å bli tørt. Når kjøttet er mørt, er osso buccoen klar for servering. Server gjerne med gremolata.
Kommentarer