Pistasjkjeks
I Italia brukes pistasjnøtter hyppig i både iskrem og småkaker. Disse herlige og knasende pistasjkjeksene passer ypperlig til å dyppe i espressoen mens du nyter en deilig sommerdag, og vil gi deg smaken av Italia uansett hvor du er i verden. En porsjon gir cirka 24 pistasjkjeks.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Pisk romtemperert Olivero og brunt sukker til du har en luftig blanding.
2. Sikt vaniljesukker, salt og hvetemel sammen i en bolle og bland godt.
3. Rør det tørre inn i smørblandingen. Om deigen virker løs kan du tilsette litt mer mel.
4. Finhakk pistasjnøtter og hvit sjokolade, og ha sammen med resten av deigen. Bruk hendene og kna til du har en samlet og fast deig.
5. Trill deigen til en pølse og pakk den inn i plastfolie. Avkjøl deigen i kjøleskapet i cirka 30 minutter.
6. Varm opp ovnen til 175 grader.
7. Ta deigen ut av plastfolien og del opp i skiver på cirka 1 centimeter. Legg skivene på en stekeplate med bakepapir.
8. Stek pistasjkjeksene i 15 minutter til de er gylne. Avkjøl på en rist.
Kommentarer