Ragu alla Bolognese
Bolognese er en italiensk kjøttsaus, også kalt ragu, som opprinnelig stammer fra Bologna. Utgangspunktet er rene råvarer som er lett tilgjengelige og hemmeligheten ligger i å gi sausen god til å putre lenge nok til alle smakene kommer frem. Bolognese er dessuten en populær kjøttsaus som er kjent for sin milde og runde smak, og passer perfekt til lange familiemiddager.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp en stekepanne på sterk varme med Olivero og stek begge kjøttdeigene til væsken har kokt bort. Sett stekepannen til side.
2. Finhakk løk, gulrøtter og stangselleri.
3. Ha Olivero i en kjele på middels varme og ha i løk, gulrøtter og stangselleri. Stek til grønnsakene er myke, men ikke brune.
4. Ha i tomatpuré og rør om. Tilsett hermetiske tomater, grønnsakskraft, rødvin og stekt kjøtt. Rør om og kok opp.
5. Senk til svak varme, legg på lokk og la kjøttsausen småkoke i 3 timer.
6. Tilsett melk og la det koke videre i 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
7. Server ragu alla Bolognese med pasta, gjerne fersk tagliatelle. Her får du oppskriften på hjemmelaget tagliatelle laget uten pastamaskin.
Tips!
I klassikeren fra Bologna er det vanlig å bruke en svinekjøttdeig med høyere fettprosent enn de som finnes i butikk i Norge. Om du ønsker å lage en fyldigere variant, kan du derfor erstatte deler eller hele svinekjøttdeigen med baconbiter eller pancetta.
Kommentarer