Enkel risotto med sopp
Enkel
25 min
Risotto har sine røtter fra Nord-Italia hvor risdyrking er vanlig, og serveres tradisjonelt som «førsterett» under middagen. Risotto finnes i svært mange ulike smaksvarianter. Denne risottoen er en kremet versjon, som passer nydelig med stekt sopp.
Ingredienser
4 porsjon
1 stk gul løk
1 fedd hvitløk
1 ss Olivero Original
2 dl risottoris
0.5 dl hvitvin
150 gram sopp (kantarell, steinsopp eller champignon)
4 dl kyllingbuljong
4 ss Olivero Original
50 gram parmesan
0.5 ts salt
0.25 ts pepper
Produkter i oppskriften
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer
Slik gjør du
1. Rens og finhakk løk og hvitløk.
2. Varm opp en dyp stekepanne på middels sterk varme med 1 ss Olivero. Ha i sopp, løk og hvitløk. Stek til løken er myk, men ikke brunet. Tilsett risottorisen og la alt surre under omrøring i 1 minutt.
3. Hell over hvitvin og la det koke opp. Skru ned varmen til middels lav.
4. Tilsett kyllingbuljongen, legg på lokk og la det småkoke i 20 minutter.
5. Rør inn Olivero og parmesanost, og smak til med salt og pepper.
Kommentarer