Saltimbocca alla Romana – kalvebiff med spekeskinke
Saltimbocca betyr «salto i munnen» og er en tradisjonsrik rett som opprinnelig kommer fra Nord-Italia, men som har mange regionale versjoner. Denne oppskriften heter «alla Romana» fordi den kommer fra Roma. Den italienske kokken Luca Mereu anbefaler at det smakfulle kjøttet serveres med enkelt tilbehør, som for eksempel dampede grønnsaker. Saltimbocca lages tradisjonelt med kalvekjøtt, men du kan også bruke kylling og svinekjøtt. Da må du huske på at kjøttet må være gjennomstekt før servering.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Legg kalvebiffene på et stykke matpapir, på stødig underlag. Dekk med plastfolie og bank kjøttet til cirka 0,5 centimeter tykkelse. Bruk en kjøtthammer dersom du har det.
2. Legg en skive parmaskinke og et salvieblad på hver kalvebiff og fest med en tannstikker.
3. Vend kjøttstykkene i hvetemel og rist av overflødig mel.
4. Smelt halvparten av Olivero Original i en stekepanne på middels sterk varme.
5. Stek kalvebiffene i flere omganger slik at temperaturen i stekepannen holder seg. Stek med skinkesiden ned i cirka 30 sekunder.
6. Snu og stek videre i cirka 1 til 2 minutter, avhengig av hvor tynt og mørt kjøttet er. De ferdigstekte kalvebiffene løftes ut av stekepannen og dekkes til så de holder seg varme, for eksempel i en ildfast form i ovnen.
7. Når kjøttet er ferdig stekt, kok ut stekepannen: Hell hvitvin i pannen og la det koke til halvparten av væsken har kokt inn.
8. Tilsett resten av Olivero Original og rør om til du har en deilig sjysaus. Smak til med pepper.
9. Legg kalvebiffene i sausen, med skinkesiden opp, og server med sitronbåter.
Tips!
Tips til tilbehør: Potetmos, pasta eller risotto og grønn salat, dampede grønnsaker eller cherrytomater. Kokkens beste tips til risotto finner du her!
11. : Tusen takk til Luca Mereu for oppskriften. Han holder blant annet kurs i italiensk mat og vin. Disse finner du på italia.no.
Kommentarer