Saltimbocca betyr «salto i munnen» og er en tradisjonsrik rett som opprinnelig kommer fra Nord-Italia, men som har mange regionale versjoner. Denne oppskriften heter «alla Romana» fordi den kommer fra Roma. Den italienske kokken Luca Mereu anbefaler at det smakfulle kjøttet serveres med enkelt tilbehør, som for eksempel dampede grønnsaker. Saltimbocca lages tradisjonelt med kalvekjøtt, men du kan også bruke kylling og svinekjøtt. Da må du huske på at kjøttet må være gjennomstekt før servering.

Ingredienser

4 porsjon

600 gram kalveflatbiff (i tynne skiver på ca. 75 gram)
8 skiver parmaskinke
8 blader fersk salvie
8 stk tannstikkere (uten smak)
2 ss hvetemel
0.5 ts pepper
0.5 dl tørr hvitvin
1 stk sitron

Produkter i oppskriften

Olivero original pakning
Olivero Original
Olivero kombinerer sunnheten fra olivenoljen med den gode smørsmaken. Den egner seg til steking, … Les mer

Kommentarer