Spanakopita – eller gresk spinatpai med fetaost er en klassiker mange kjenner fra ferien. Marilena Mastorakis er kokk og halvt gresk. Sammen med faren, Manolis Mastorakis, eier og driver hun den greske restauranten Alexandros i Moss. Her deler hun sin beste oppskrift på spanakopita.

Kommentarer

  • Lise Stormyr

    Hei, kan jeg lage denne uten egg?

    • Cecilie,

      Hei Lise! Det har vi ikke prøvd selv, og fordi både smak og konsistens på paien vil endre seg, er det ikke noe vi anbefaler. Men fortell oss gjerne hvordan det gikk hvis du prøver. Lykke til! 😊

      • Marilena

        Hei ! Det går helt fint å lage denne uten egg ,gjerne parmesan eller aller helst kefalotyri ost i paien , du kan også bruke litt creme fraîche , et par skjeer så blir den mer kremet , som substitutt for egg 🙂
        Mvh Marilena Mastorakis

        • Cecilie,

          Hei Marilena! Takk for tipset, det skal vi prøve en dag! 🙂

  • Hedda Heyerdahl

    Hei. Skal lage denne til ca 15 stk men med en ganske fyldig salat med hummus og mye godt oppi og brød da. Hvor mange ganger trenger jeg å doble oppskriften til. Jeg tenker ett godt stykke per person.

    • Cecilie,

      Hei Hedda! Så hyggelig at du vil lage denne spinatpaien. Det vil bli rikelig med mat til 15 hvis du lager 16 porsjoner. Lykke til! 😊

  • Kristin

    Hvor i all verden får man tak i filodeig i Norge? Hvis noen vet, så vær så snill å si fra.

    • Cecilie

      Hei! Filodeig får du i frysedisken i de store dagligvarebutikkene. Lykke til!

      • Kristin

        Ingen jeg har vært i, dessverre. Har prøvd alle de store (Og de små) uten hell.

        • Cecilie

          Hei igjen Kristin. Det er i sortimentet hos både Meny og flere av de andre kjedene. Men det står nok ikke «Filodeig» på pakken, så hvis du spør/ringer til butikkene så kan de svare på hvor du finner det, og eventuelt bestille for deg. Filodeig ligger i samme hylle som paideig og vårrulldeig, og finnes også som ferskvare i tillegg til frossen hos noen av kjedene. Lykke til! 🙂

  • Marianne

    Hva servere du til paien 🙂

    • Anne Cathrine

      Hei Marianne! En klassisk gresk salat er det perfekte følget til denne spinatpaien, men en enkel grønn salat kan også passe. Og litt godt brød hvis man liker det. Lykke til 😊

  • Rahel

    Mangler det filodeig i ingrendienslisten?

    • sorsig

      Hei Rachel, og takk for at du gjorde oss oppmerksomme på dette! Ser ut til at filodeigen har falt ut av ingredienslisten, ja. Tar en titt i arkivet og oppdaterer så snart som mulig! Ha en fin dag videre 🙂

  • Rudy

    Kommer til å lage snart, den er så god !!!

    • sorsig

      Så gøy at du vil teste, Rudy! Lykke til med matlagingen 🙂