Sjokoladekrem med hasselnøtter

Elsker du sjokolade bør du prøve denne fyldige sjokoladekremen til pannekakene. Ristede hasselnøtter tilfører deilig krønsj og smak til desserten.n

Tid: 20 minutter

Vanskelighetsgrad: Enkel

Du trenger:

  • 1 dl melk
  • 1 dl kremfløte
  • 150 gram mørk sjokolade
  • 1 ss Olivero Flytende
  • 150 gram hasselnøtter
  • 0.5 ts grovt flaksalt

Slik gjør du:

  1. Kok opp melk og kremfløte i en kasserolle og sett til side.
  2. Brekk opp sjokoladen i mindre biter og ha i en bolle. Hell over den varme melkeblandingen i tre omganger og rør om til sjokoladen er smeltet.
  3. Rør inn Olivero Flytende.
  4. Hell sjokoladesausen over i kasserollen og varm opp til den tykner litt. Trekk sausen bort fra varmen før den begynner å koke.
  5. Rist hasselnøtter i en tørr stekepanne på sterk varme i 3-5 minutter. La nøttene avkjøles litt.
  6. Gni de ristede hasselnøttene i hendene for å fjerne skallet. Rør hasselnøttene inn i sjokoladekremen sammen med grovt salt.
  7. Sjokoladesausen kan gjerne serveres lun. Da er den litt mer flytende. Når den avkjøles får den en tykk og kremet konsistens.

Salt karamellsaus

Hvem kan vel motstå søt og fyldig karamell med et hint av salt? Denne karamellsausen smaker også nydelig på iskrem!n

Tid: 10 minutter

Vanskelighetsgrad: Avansert

Du trenger:

  • 100 gram sukker
  • 50 gram Olivero Steke og Bake
  • 5 dl kremfløte
  • 1 ts grovt flaksalt

Slik gjør du:

  1. Smelt sukkeret i en kasserolle på middels sterk varme, til du har gyllen karamell. Ikke rør underveis, da kan sukkeret krystallisere.
  2. Ta kasserollen bort fra varmen, tilsett Olivero Flytende og visp godt til det slutter å frese og sausen er jevn. Jobb raskt så karamellen ikke stivner, men vær forsiktig – karamellen er veldig varm.
  3. Sett kasserollen tilbake på middels sterk varme og tilsett kremfløte. Kok opp under omrøring.
  4. Ta kasserollen bort fra varmen når karamellsausen begynner å boble, rør inn flaksalt og fortsett å røre i 2 minutter. Sausen tykner når den blir avkjølt.

Appelsinsaus

Franske pannekaker med appelsinsaus, er en klassisk, fransk dessert og en fantastisk måte å nyte pannekaker på. n

Tid: 10 minutter

Vanskelighetsgrad: Enkel

Du trenger:

  • 100 gram sukker
  • 2 dl appelsinjuice
  • Revet skal av en halv appelsin
  • 1 ss maisenna
  • 2 ss Olivero Flytende
  • 2 ss Grand Marnier (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Smelt sukkeret i en kasserolle på svak varme, til du har gyllen karamell. Ikke rør underveis, da kan sukkeret krystallisere.
  2. Ta kasserollen bort fra varmen, tilsett appelsinjuice og visp godt til det slutter å frese og sausen er jevn. Jobb raskt så karamellen ikke stivner, men vær forsiktig – karamellen er veldig varm.
  3. Sett kasserollen tilbake på middels sterk varme og rør inn revet appelsinskall og maisenna.
  4. Kok opp sausen under omrøring til den tykner. Ta bort fra varmen.
  5. Rør Olivero Flytende inn i sausen sammen med Grand Marnier. Sausen må ikke koke opp etter at Olivero er tilsatt.
  6. Server sausen varm over nystekte pannekaker. Gjerne med en kule is eller litt krem.

Tips! Ønsker du å servere dem på tradisjonelt crêpes suzette-vis, bretter du pannekakene i fire, legger dem tilbake i varm stekepanne med saus, heller over likøren tilslutt og flamberer.