Allerede på 1940-tallet begynte den unge Miguel Gallego Núñez produksjonen av sin første olivenolje. I 1946 grunnla han selskapet Miguel Gallego SA (MIGASA), som siden den gang har vokst til å bli en ledende leverandør av olivenolje i hjemlandet. Selskapet har blant annet en fabrikk i Jaén-provinsen i Andalucia, som er et av de verdensledende områdene innen produksjon av oliven og olivenolje.

Olivero består av smør- og olivenolje, og det er olivenoljen som gjør at den er smøremyk rett fra kjøleskapet. I tillegg til at Olivero smaker godt på brødskiva kan den også brukes til steking og baking.

Må gjennom jevnlige kvalitetskontroller

Høy kvalitet og miljøvennlighet er nøkkelord for MIGASAs virksomhet. Et eget laboratorium gjennomfører jevnlige kvalitetskontroller gjennom hele produksjonen, for å sikre at resultatet blir best mulig. Olivenoljen som benyttes i Olivero har en mild smak som er perfekt for daglig bruk.

Sunne og viktige næringsstoffer

– Det er først og fremst det høye innholdet av umettet fett, hovedsakelig omega-9, og innholdet av antioksidanter som gjør olivenoljen så sunn. Forskning har vist at både fettsyrene og antioksidantene i olivenolje har flere helsegevinster, blant annet redusert risiko for hjerte- og karsykdom, sier ernæringsrådgiver Anna Oppedal Tokheim i Mills.

– I tillegg til å ha en gunstig effekt på hjertet finnes det også forskning som tyder på at olivenolje er positivt for forebygging av sykdommer som fedme, diabetes type 2 og visse typer kreft, sier Tokheim.

– Olivenolje er en olje med mange helsefordeler. Et daglig inntak av olivenolje tilfører kroppen viktige og sunne næringsstoffer, sier hun.

Olivenolje er brukt i tusenvis av år

Den franske kvinnen Jeanne Louise Calment er den eldste personen som har fått sin alder dokumentert. Hun var 122 år gammel da hun døde i 1997. Hun mente at olivenolje var årsaken til hennes høye alder og ungdommelige utseende – hun helte olivenolje over all mat og brukte den også som fuktighetsmiddel for huden.

I landene rundt Middelhavet har olivenolje en lang historie, og har i tillegg til mat blitt brukt i religiøse ritualer, som brensel i oljelamper, medisin og såpe. Allerede på faraoenes tid var oliven en vanlig del av kostholdet i Egypt, og grekerne har dyrket oliventrær i mer enn 3000 år. Den dag i dag finnes det flere antikke olivenpresser fra romertiden som er i bruk i områdene rundt det østlige Middelhavet.