Bakt potet med tacofyll

Enkelt
90 min.
Bakt potet er en populær klassiker som er enkel å lage. Her har vi fylt de bakte potetene med klassisk taco-tilbehør som krydret kjøttdeig og mais, og toppet de med revet ost og rømme. En nydelig rett om du har lyst på noe ordentlig godt eller en vri på fredagstacoen.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Bakt potet:

 1. Fyr opp grillen og sørg for at du har en sone uten direkte varme under risten. Det kalles indirekte varme.

 2. Skyll og tørk potetene godt. Stikk potetene 4-5 ganger med gaffel. Dette er for å forhindre at de sprekker underveis.

 3. Ønsker du sprøtt skall på poteten er det lurt å droppe aluminiumsfolie og heller pensle den med litt Flytende Melange.

 4. Legg potetene på grillrist på indirekte varme. Bak potetene til de er helt møre, dette tar cirka 60 minutter.

 5. La potetene avkjøles i cirka 5 minutter og skjær deretter et dypt snitt på langs. Bruk en skje til å grave ut innmaten.

 6. Mos innmaten sammen med Flytende Melange til du får en myk og kremet potetmos, og smak til med salt og pepper. Legg potetmosen tilbake i skallet.

 7. TIPS: Bakte poteter kan fint lages i ovnen om du heller ønsker det. Da baker du potetene på en rist, midt i ovnen, på 200 grader, og følger ellers fremgangsmåten under. Det viktigste er å ikke ha dårlig tid, men å bake potetene til de er skikkelig møre, tvers gjennom. Er du usikker på om den er ferdig? Poteten skal gi litt etter når du trykker på den.
   

Tacofyll:

 1. Varm opp en stekepanne på middels høy varme med Flytende Melange. Når Melangen er nøttebrun har pannen riktig temperatur og er klar for kjøttet. Brun kjøttdeigen og krydre det med tacokrydder. Tilsett 1 til 2 spiseskjeer vann hvis blandingen virker tørr.

 2. Skjær paprikaen i små terninger.

 3. Topp de bakte potetene med krydret kjøttdeig, paprika, mais, revet ost, lettrømme og tacosaus.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Bakt potet med ost og skinke

Enkelt
90 min.

Enkel tacopai

Enkelt
60 min.

Bakt potet med bacon og sopp

Enkelt
90 min.