Biff Stroganoff

Enkelt
45 min.
Biff Stroganoff er en klassisk kjøttgryte som stammer fra Russland. Historien skal ha det til at den populære retten ble til under en matlagingskonkurranse i St. Petersburg på slutten av 1800-tallet. Kjøttgryten har med sin smakfulle saus og sitt møre biffkjøtt tatt store deler av verden med storm, og serveres gjerne med ris eller potetmos ved siden av.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Del sjampinjong i mellomstore biter på cirka 2×2 cm. Finhakk løk og paprika.

  2. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med Flytende Melange. Når margarinen er nøttebrun er pannen klar for steking.

  3. Tips! Biffkjøttet må stekes raskt og det er viktig at det ikke er for mye kjøtt i pannen av gangen, for da vil kjøttet bli kokt før det får stekeskorpe. Ha derfor ikke mer kjøtt i pannen av gangen, enn at samtlige kjøttbiter har god plass i pannen.

  4. Brun biffkjøttet i små porsjoner sammen med den finhakkede løken. Dryss over litt salt og pepper ved hver steking. Legg det ferdigstekte kjøttet på en tallerken.

  5. Varm opp en gryte på middels varme med Flytende Melange og tilsett hvetemel. Rør om raskt med en visp til du har en jevn og tykk melblanding.

  6. Tilsett kjøttbuljong, litt og litt av gangen. Rør om hele tiden.

  7. Ha biffkjøttet i gryten sammen med sjampinjong og paprika.

  8. Tilsett tomatpuré, matfløte og rømme, og la gryten småkoke i cirka 20 minutter til den har en kremet konsistens.

  9. Server biff stroganoff med kokt ris eller potetmos.

  10. Tips! Om du ønsker en mer syrlig saus kan du erstatte matfløten med rømme.

Antall porsjoner:

  • 200 gram frisk sjampinjong
  • 1 stk løk
  • 1 stk paprika
  • 2 ss Flytende Melange
  • 800 gram biffkjøtt i strimler
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss Flytende Melange (til saus)
  • 2 ss siktet hvetemel
  • 5 dl kjøttbuljong
  • 2 ss tomatpuré
  • 1.5 dl matfløte
  • 0.5 dl rømme

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original

Flytende Melange

Kommentarer

Lignende oppskrifter