Chocolate chip cookies

Enkelt
60 min.
Perfekte cookies er sprø i kantene og seige og myke i midten. Ved å bruke mer brunt enn hvitt sukker og smeltet Melange får cookisene den perfekte konsistensen. Om du ikke får tak i chocolate chips kan du bruke den sjokoladen du liker best og hakke den i biter før du blander den i deigen. Smarties, non stop eller daimkuler fungerer også fint om du ønsker variasjon. En porsjon gir 10 store cookies.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Smelt Melange i en liten kjele på svak varme.

  2. Pisk sammen sukker, brunt sukker, salt og smeltet Melange i en bolle til du har en jevn blanding uten klumper.

  3. Pisk inn egget.

  4. Bland sammen mel, natron og vaniljesukker i en annen bolle, og sikt det i den våte blandingen. Fold det forsiktig inn med en slikkepott til du har en jevn deig.

  5. Vend inn sjokoladebitene. Pass på å ikke rør for mye, for å unngå cookies som er tørre og kjeksaktige, istedenfor seige og myke.

  6. Sett deigen i kjøleskapet i minst 30 minutter.

  7. Forvarm ovnen til 180 grader og ha bakepapir på et stekebrett.

  8. Bruk en iskremskje og legg en kule med deig på brettet. Dette gir cookies som er like store, noe som sørger for at de blir likt stekt. Pass på å ha cirka 10 centimeter mellom hver cookie og 5 centimeter fra kanten, da de vil flyte utover under steking.

  9. Stek midt i ovnen  i cirka 13 minutter, og følg gjerne med mot slutten av steketiden. De skal være gylne i kantene og litt understekte i midten. Overstekte cookies blir harde og sprø.

  10. Avkjøl cookiene i 10 minutter på brettet. Da stivner de nok til at du kan flytte dem over på en rist.

Antall porsjoner:

  • 100 gram Melange
  • 100 gram sukker
  • 150 gram brunt sukker
  • 0.5 ts salt
  • 1 stk egg
  • 150 gram siktet mel
  • 0.5 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 gram chocolate chips eller hakket sjokolade

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer

  • Bruker
    Julie

    Hvor lenge kan disse oppbevares når de er ferdige stekt?

    • Mills
      Anne Cathrine,

      Hei Julie!
      Du kan oppbevare kjeksene i kakeboks i ca. 5 dager, men de vil bli hardere etterhvert. Det beste er å fryse de ned og ta opp etterhvert som det frister med hjemmebakte cookies. De tiner raskt og kan også varmes et par minutter i ovnen. Da blir de som nystekte. God bakelyst 😊

  • Bruker
    marit

    skal de stekes midt i ovnen?varmluft?

    • Mills
      Signe Marie,

      Hei Marit, midt i ovnen, men ikke varmluft 🙂 Når det er sagt, kan ovner oppføre seg litt ulikt, så følg med på om de ser ferdige ut før du tar dem ut. De skal være litt myke når de tas ut, så stivner de etter å ha fått luftet seg litt. Lykke til!

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter