
Oppskrift på enkel pannekakerøre
Slik gjør du
-
Bland mel og salt sammen i en bolle. Tilsett cirka halvparten av melken. Visp til du får en tykk, klumpfri røre.
-
Bland Flytende Melange med smør- og rapsolje inn i pannekakerøren og spe på med resten av melken. Bland godt.
-
Ha i ett egg av gangen, og rør om til røren blir jevn.
-
La pannekakerøren hvile i ca. 30 min. Rør deretter godt om i bollen. Nå er den klar til steking.
-
Ha ca. 1 teskje Flytende Melange med smør- og rapsolje i stekepannen. Når fargen på Melange er gyllenbrun er pannen varm nok og klar for pannekakerøren.
-
Bruk en øse til å helle i røre, nok til at den dekker stekepannen med et tynt lag.
-
Stek pannekakene på middels varme til røren har stivnet på oversiden (ca. 1 – 2 minutter). Vend deretter med en stekespade og stek den andre siden omtrent like lenge.
-
Server pannekakene med det du måtte ønske. Disse pannekakene smaker fantastisk med både syltetøy og sukker, men passer også fint med friske bær, eller salt fyll som bacon og sjampinjong.
-
Tips! Gratiner pannekakene i ovnen sammen med kjøttsaus, kjempegodt!
Antall porsjoner:
- 5 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 7.5 dl melk
- 3 stk egg
- 3 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
- 1 ts Flytende Melange med smør- og rapsolje (til steking)
Produkter i oppskriften

Det går ikke an og dele et egg😂
Du trenger ikke dele egg til denne oppskriften, men pannekakerøren blir bedre med mer egg så hvis du skal halvere oppskriften for eksempel, så anbefaler vi å bruke 2 egg i stedet for 1. Kos deg med pannekakene 😊
Jeg har ikke melk hva skal jeg gjøre?!!!!
Hei Caroline! Det blir nok litt tynt og lite smak hvis du kun bruker vann, men det finnes mye annet godt du kan bruke som du kanskje har på kjøkkenet. Kokosmelk, havremelk eller lignende kan brukes sammen med like deler vann. Overmodne bananer og cottage cheese kan også brukes – bare mos eller kjør med stavmikser og spe på med væske til en tynn nok konsistens. Anbefaler at du prøver deg litt frem. Lykke til med pannekakene 😊