Oppskrift på enkel pannekakerøre

Enkelt
40 min.
Pannekaker er enkelt å røre sammen, og kan varieres i det uendelige. Alt du trenger å gjøre er å følge denne enkle oppskriften på pannekakerøre. Server for eksempel med med syltetøy, friske bær, eller med bacon og sjampinjong. 4 porsjoner i denne oppskriften tilsvarer ca. 8 pannekaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

 1. Bland mel og salt sammen i en bolle. Tilsett cirka halvparten av melken. Visp til du får en tykk, klumpfri røre.

 2. Bland Flytende Melange med smør- og rapsolje inn i pannekakerøren og spe på med resten av melken. Bland godt.

 3. Ha i ett egg av gangen, og rør om til røren blir jevn.

 4. La pannekakerøren hvile i ca. 30 min. Rør deretter godt om i bollen. Nå er den klar til steking.

 5. Ha ca. 1 teskje Flytende Melange med smør- og rapsolje i stekepannen. Når fargen på Melange er gyllenbrun er pannen varm nok og klar for pannekakerøren.

 6. Bruk en øse til å helle i røre, nok til at den dekker stekepannen med et tynt lag.

 7. Stek pannekakene på middels varme til røren har stivnet på oversiden (ca. 1 – 2 minutter). Vend deretter med en stekespade og stek den andre siden omtrent like lenge.

 8. Server pannekakene med det du måtte ønske. Disse pannekakene smaker fantastisk med både syltetøy og sukker, men passer også fint med friske bær, eller salt fyll som bacon og sjampinjong.

Antall porsjoner:

Kommentarer

 • Bruker
  Atle

  Holder på og skal steke etter denne oppskriften. D.v.s. jeg bruker vanlig Melange (smeltet). Har ikke begynt å steke ennå, men lurer på hvorfor ikke sukker i røra? Vi bruker jo sukker i svelerøre, selv om det ikke er samenlignbart. Blir det feil å tilsette litt sukker? Og så lurer jeg på hva dette saltet skal være for i slik røre?

  • Mills
   Cecilie,

   Hei Atle! Så hyggelig at du vil bruke oppskriften vår! 🙂 Det finnes mange ulike oppskrifter på pannekaker, og i denne har vi valgt å ikke inkludere sukker. Det er blant annet fordi tilbehøret vanligvis er søtt nok. Men det er ingenting i veien for at du kan tilsette sukker i røra. Saltet er der for å fremheve smaken. Lykke til! 🙂

 • Bruker
  Fredrik

  Hvis jeg bruker vanlig smør, ekte smør, skaper det klumper i røra eller noe problemer generelt hvis den blir stående i kjøleskapet noen dager? takk for evnt respons, mvh Fredrik

  • Mills
   Cecilie,

   Hei Fredrik!
   Pannekakerøre egner seg veldig godt til å ha stående noen dager i kjøleskapet eller å fryse ned. Det kan hende røren tykner noe, men det vil justere seg når den blir romtemperert. Og hvis ikke er det enkelt å tilsette litt mer væske for å få ønsket konsistens.

   Vi har naturlig nok ikke testet oppskriften med smeltet smør men antar at det vil fungere på samme måte som om man bruker smeltet Melange eller Flytende Melange. Når det er sagt, synes vi at både Melange i røren gjør pannekakene enkle å steke og blir ekstra gode på smak 😊

Se flere kommentarer Se flere kommentarer

Lignende oppskrifter