Fajitas med biff

Middels
60 min.
Denne tex-mex-klassikeren er en familievennlig rett med masse smak. Fajitas kan serveres som taco der man selv kan fylle ingrediensene i lefsen, eller du kan fylle dem ferdig og klare til servering. Server gjerne med en frisk og hjemmelaget guacamole.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. La kjøttet ligge i romtemperatur ca. 30 minutter før steking.

  2. Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir. Dette gjør at kjøttet blir enklere å brune. Krydre kjøttet deretter med salt, pepper og paprikapulver.

  3. Varm opp Flytende Melange med smør- og rapsolje i en stekepanne på sterk varme. Når Melangen har fått en nøttebrun farge, er temperaturen i stekepannen riktig. Brun kjøttet på alle sider.

  4. Har du et steketermometer, kan du stikke dette inn i midten av kjøttet.

  5. Senk temperaturen til middels høy varme og stek biffen til kjøttsaften pipler ut på oversiden. Snu biffen og stek til det pipler på den andre siden. Da skal kjøttet være medium stekt og ha en kjernetemperatur på 60 grader. Steketiden kan variere avhengig av størrelsen og tykkelsen på kjøttstykket, så det sikreste er å bruke et steketermometer.

  6. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter mens du tilbereder resten. Om du skjærer i kjøttet rett etter steking så vil mye av kjøttsaften renne ut og kjøttet kan bli tørt.

  7. Varm stekepannen med Flytende Melange med smør- og rapsolje, og stek løkskivene 2-3 minutter under omrøring.

  8. Skjær paprika i strimler og ha i stekepannen sammen med finhakket hvitløk og oregano. La det steke sammen løken i 3-4 minutter på medium varme.

  9. Hell over vann og la blandingen surre noen minutter på middels høy varme.

Guacamole:

  1. Del avokado i to og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel.

  2. Tilsett hakket løk, tomat og limesaft. Rør om og smak til med salt.

Servering:

  1. Varm tortillalefsene som anvist på pakningen.

  2. Skjær kjøttet i skiver eller strimler.

  3. Fyll tortillalefsene med biffstrimler og løk- og paprikablandingen. Topp med hjemmelaget guacamole, revet ost, lime, chili og koriander. For en mildere smak kan du også ha på litt rømme.

Antall porsjoner:

  • 600 gram ytrefilet av okse (eller annet mørt storfekjøtt)
  • 1 ts salt
  • 0.25 ts pepper
  • 3 ss Flytende Melange med smør- og rapsolje
  • 1.5 stk løk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts oregano
  • 2 ss vann
  • GUACAMOLE:
  • 2 stk avokado
  • 1 stk tomat, finhakket
  • 0.5 stk løk, finhakket
  • 0.5 stk lime, saften
  • 0.25 ts salt
  • TIL SERVERING:
  • 8 stk store tortillalefser
  • 1 dl gulost, revet
  • 1 stk lime, i fire båter
  • 1 stk rød chili, i skiver
  • 2 ss frisk koriander, grovhakket
  • 2 dl rømme

Kommentarer

Lignende oppskrifter