Falafler er små kikertboller, tradisjonelt spist som sunn hurtigmat i Midt-Østen. De er overraskende enkle å lage og perfekte når du er på jakt etter en skikkelig god kjøttfri middag. Falafel er fylt med mye god kryddersmak, som balanseres av en frisk yoghurtdressing, og serveres med salat i nanbrød eller tortilla. Oppskriften gir cirka 16 kikertboller.

Ingredienser

4 porsjon

Yoghurtdressing

2 dl yoghurt naturell
2 fedd hvitløk
1 ss frisk mynte
1 ss sitronsaft

Falafel

2 bokser hermetiske kikerter á 400 gram
1 stk løk
4 fedd hvitløk
2 ts spisskummen
2 ts koriander
0.5 ts chilipulver
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
2 ss hvetemel
4 stk nanbrød eller tortillas
8 stk cherrytomater
4 never salat

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer