Falafel med yoghurtdressing

Enkelt
40 min.
Falafler er små kikertboller, tradisjonelt spist som sunn hurtigmat i Midt-Østen. De er overraskende enkle å lage og perfekte når du er på jakt etter en skikkelig god kjøttfri middag. Falafel er fylt med mye god kryddersmak, som balanseres av en frisk yoghurtdressing, og serveres med salat i nanbrød eller tortilla. Oppskriften gir cirka 16 kikertboller.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader.

Yoghurtdressing:

Start med å lage yoghurtdressingen ved å ha yoghurten i en liten skål. Knus hvitløksfeddet og finhakk mynten. Bland inn hvitløk, mynte og sitronsaft i yoghurten og la den stå i kjøleskapet frem til servering.

Falafler:

For å lage falafel starter du med å helle vannet av kikertene. Grovhakk løken og rens hvitløksfeddene.

Ha kikerter, løk, hvitløksfedd, spisskummen, koriander, chilipulver, salt, pepper og hvetemel i en kjøkkenmaskin og mos til du har en fin masse.

Form små boller av falaffelmassen, cirka 16 stykker.

Varm opp en stekepanne til middels sterk temperatur og ha i Flytende Melange.

Stek falaflene til de er gylne på alle sider.

Servering:

Kutt opp salat og del cherrytomatene i to.

Varm opp naanbrød eller tortillas i ovnen etter anvisning på pakken.

Server falaflene i nanbrød eller tortilla med salat, cherrytomater og yoghurtdressing.

Tips! Vil du lage glutenfri falafel, kan du erstatte hvetemelet med kikertmel eller glutenfri lys melblanding.

Antall porsjoner:

  • YOGHURTDRESSING:
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss frisk mynte
  • 1 ss sitronsaft
  • FALAFEL:
  • 2 bokser hermetiske kikerter á 400 gram
  • 1 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts koriander
  • 0.5 ts chilipulver
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 ss hvetemel
  • 4 ss Flytende Melange
  • 4 stk nanbrød eller tortillas
  • Salat
  • Cherrytomater

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Comments

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.