Finske pinner

Middels
45 min.
Finske pinner er mørdeigskaker med hakkede mandler og perlesukker som topping. I formen er de ikke ulike aristokrater, og ingrediensene i deigen er nesten de samme, bortsett fra at aristokrater inneholder egg. Denne oppskriften gir ca. 50 kaker.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Visp Melange og melis kremaktig. Tilsett egg, mel og hornsalt. Arbeid deigen raskt sammen. La deigen hvile kjølig en times tid.

  2. Trill deigen til fingertykker stenger som dels på skrå i ca. 5 cm lange stenger. Legg dem på bakeplate dekket med bakepapir. Penslekakene med egg og strø med mandler og sukker.

  3. Stek i stekeovn ved 200 grader 8-10 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på rist etter steking.

Antall porsjoner:

  • 250 g Melange
  • 125 g melis
  • 0.5 stk egg, sammenvispet
  • 0.5 ts hornsalt
  • 325 g hvetemel
  • Pynt:
  • 0.5 stk egg, sammenvsipet
  • 50 g mandler, finhakket
  • 2 ss perlessukker

Produkter i oppskriften

Bilde av Melange folie

Melange

Kommentarer