Glutenfrie cookies med mørk sjokolade og peanøtter
Disse glutenfrie cookiesene er laget med maizena, mørk sjokolade og salte peanøtter. Kombinasjonen salt og søtt er så utrolig god, at du kommer garantert til å spise mer enn èn.
Slik gjør du
1. Grovhakk peanøtter og halvparten av sjokoladen.
2. Smelt resten av sjokoladen og Melange i en bolle over et vannbad.
3. Bland sammen sukker, maizena mel, bakepulver og salt i en annen bolle. Tilsett egg og rør blandingen sammen til den er fri for klumper.
4. Tilfør så blandingen av sjokolade og Melange i bollen sammen med de andre ingrediensene. Rør godt om. La så blanding kjøle seg ned til romtemperatur.
5. Bland inn de hakkede peanøttene og sjokoladen, og sett deigen i kjøleskapet i 2-3 timer til deigen blir fast.
6. Ta deigen ut av kjøleskapet. Fordel den i små kuler, ca. 4 cm. i diameter. Legg de utover et stekebrett med stekepapir. Pass på at det er god avstand da de flyter ut under steking.
7. Stek cookiesene i forvarmet stekeovn på 175 grader i ca. 8 minutter.
Kan det være noe annet isteden får egg?
Hei Agnes! Det har vi ikke prøv selv, men du kan forsøke med yoghurt som bindemiddel, gjerne kombinert med ørlite natron så kakene hever seg. Lykke til 🙂
Hvor mye mel skal det være i denne oppskriften?
Hei Rita! I denne oppskriften er det ikke vanlig mel, men 15 gram maizena. Lykke til!