Helgrillet entrecote med grønnsaksspyd

Enkelt
60 min.
Får du gjester på besøk, er store kjøttstykker den sikreste veien til grillsuksess. Kjøttet lager seg nærmest selv og sørger for at du kan bruke tiden på gjestene i stedet. Entrecoten er, med sin fettmarmorering, det perfekte kjøttstykket for grillen og blir garantert saftig når du helgriller det.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

Best resultat får du ved å temperere kjøttet, så la det gjerne hvile på kjøkkenbenken i 2 timer før grilling.

Grønnsaksspyd:

  1. Del opp rødløk, maiskolber, paprika og squash i store biter.

  2. Bløtlegg grillspydene i vann i 1 minutt. Dette for å hindre at de brenner.

  3. Tre grønnsaksbitene på spyd og pensle de med Flytende Melange. Dryss over litt salt og pepper.

Entrecote:

  1. Varm opp grillen med to varmesoner: en med direkte varme og en med indirekte varme.

  2. Gni inn entrecoten med salt og pepper, og pensle den med Flytende Melange.

  3. Legg entrecoten på direkte varme og brun kjøttet på alle sider.

  4. Stikk et steketermometer i midten av kjøttstykket og legg det på indirekte varme.

  5. Ha igjen lokket på grillen og la kjøttet stå til det når en kjernetemperatur på 58 grader.

  6. La kjøttet hvile på et fat i 10 minutter før du skjærer i det. Ikke pakk inn kjøttet mens det hviler, da vil det fortsette å koke og du kan ende opp med tørt kjøtt.

  7. Grill grønnsaksspydene i cirka 1 minutt på alle sider eller til de har fått en fin grillskorpe og er gjennomvarme.

  8. Server entrecoten med grønnsaksspydene.

  9. Hjemmelaget bernaise smaker nydelig til entrecote. Har du dårlig tid? Prøv Lohmanders Bernaise Kremet.

  10. Tips! Ytrefilet og mørbrad passer også godt til å grilles og følger samme oppskrift som denne.

Antall porsjoner:

Produkter i oppskriften

Flytende Melange

Kommentarer

  • User
    Aase Laila

    Når du skriver direkte og indirekte varme hva er forskjellen i en grill ?

    • Mills
      Marthe,

      Hei! Det betyr at du på grillen lager to varmesoner: Den med direkte varme er der hvor grillkullene ligger rett under risten, og den med indirekte varme er den delen av grillristen som ikke har grillkull under seg. For at dette skal fungere mest effektivt er det best med lokk på grillen. Lykke til! 🙂

Lignende oppskrifter

Foliebakt fisk og grønnsaker

Enkelt
30 min.

Kylling med grønnsaker

Enkelt
20 min.

Pai med skinke og spinat

Enkelt
90 min.