Helstekt indrefilet

Enkelt
60 min.
Indrefileten er det edleste og møreste storfekjøttet, og er betydelig enklere å lykkes med når det helstekes. Med et steketermometer for hånden er du garantert et mørt og saftig resultat på indrefileten. Sammen med en smaksrik rødløkskompott og deilige ovnsbakte cherrytomater, blir dette fort et uforglemmelig festmåltid.
Vurder oppskriften

Slik gjør du

  1. Varm opp ovnen til 180 grader.

  2. Gni inn salt og pepper på indrefileten. Varm opp en stekepanne på høy varme med flytende Melange med smør- og rapsolje. Når margarinen er nøttebrun holder den 180 grader og er klar for kjøttet. Brun indrefileten til den får en god stekeskorpe.

  3. Plasser steketermometeret i den tykkeste delen av kjøttet og stek på midterste rille i ovnen til kjernetemperaturen når 58 grader. Dette gir medium stekt kjerne. La kjøttet hvile utildekket i 10 minutter før servering.

  4. Tips! Har du ikke steketermometer bør du beregne rundt 30-40 minutter per kilo med indrefilet. Dette vil også variere fra ovn til ovn, og tykkelsen på fileten.

Rødløkskompott:

  1. Del opp rødløken i tynne skiver. Ha flytende Melange med smør- og rapsolje i en stekepanne på middels varme og stek i ca. 5 minutter.

  2. Tilsett sukker og balsamicoeddik, og fres løken videre i 5 minutter til. Smak til med salt og pepper.

Ovnsbakte cherrytomater:

  1. Varm opp ovnen til 200 grader.

  2. Finhakk hvitløken.

  3. Legg cherrytomatene i en ildfast form. Ha på flytende Melange med smør- og rapsolje, honning, hvitløk, salt og pepper.

  4. Bak cherrytomatene på midterste rille i 15 minutter.

Antall porsjoner:

Kommentarer

Lignende oppskrifter

Chiliglasert svinenakke med pannestekte poteter

Enkelt
150 min.

Chili con carne

Enkelt
25 min.

Klassisk biffgryte á la Bourguignon

Enkelt
140 min.